Начало Новини Актуално Зам.-министър Евдокия Манева отказа да разговаря с работници от Брикел

Зам.-министър Евдокия Манева отказа да разговаря с работници от Брикел

Актуално
Брикел, протест

Зам.-министърът по околната среда Евдокия Манева запази ледено мълчание по казуса Брикел при посещението си в РИОСВ - Стара Загора. И пред медиите, и пред работници от гълъбовското дружество, които повече от час напразно чакаха пред Регионалната екоинспекция, за да ги удостои с внимание. Такова не последва!

"Всичко е казано по въпроса с "Брикел". Няма промяна в позицията ни", отсече пред медиите Евдокия Манева. На питането - какъв е поводът за посещението й в Стара Загора, тя отговори, че е на обиколка из всички районни инспекции.
Минути след като зам.-министърката влезе в административната сграда, около 50 работници от "Брикел" дойдоха пред екоинспекцията с надеждата, че ще могат да я видят и да проведат човешки разговор с нея. На няколко пъти те скандираха "Брикел", но вместо Манева, при тях дойде полицията и осуети мирния им протест с мотива, че нямат разрешение за провеждането му на това място. Енергетиците смирено свиха синдикалните знамена (в това число и българският трикольор), но останаха да чакат наредени на двата тротоара пред сградата.
След повече от час служителка на РИОСВ - Стара Загора, извести председателя на КТ "Подкрепа" в дружеството Иван Цветков, че зам.-министърката не иска да разговаря с работниците. "Ние си тръгваме, но ще продължим протестите в Гълъбово", заяви Цветков.
Всеки ден протести ще има и пред сградата на РИОСВ - Стара Загора. За целта вчера Регионалният съюз на КТ "Подкрепа" е депозирал искане пред кмета на Община Стара Загора. "Ще спазим законовия срок от 48 часа и след това започваме безсрочен митинг тук, докато се получи някакво решение, което би устрои работещите в "Брикел", съобщи пред медиите регионалният лидер на "Подкрепа" Михаил Михайлов, който заедно с колежката си от КНСБ Иванка Данаилова също чакаха зам.-министърката.
"Полюбопитствах да видя що за човек е този, който издава такива заповеди или участва в обсъждането на такива решения, които са античовешки, антихуманни, бих казал дори антибългарски. Просто исках да видя що за образ има този човек", коментира пред медиите Михайлов. Синдикалният лидер въобще не беше учуден, че Манева отказа да се срещне с работниците. И без това вече нямало какво да каже, за да уталожи ескалиращото с дни напрежение в Гълъбово, въпреки че служителите на "Брикел" дошли пред РИОСВ - Стара Загора, с намерението да поговорят чисто човешки с нея.
Михаил Михайлов изрази мнение, че премиерът не е наясно с това, което се случва на територията на Гълъбово, и че е подведен от министър Нона Караджова и заместничката й Евдокия Манева. "Аз го оправдавам в това, че той не може да разбира от всичко. Но би трябвало поне да си подбере екип, който разбира от нещо", заключи регионалният лидер на КТ "Подкрепа".

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини