Начало Новини Актуално Зам.-министър Добрев откри две обновени клиники в Университетска болница

Зам.-министър Добрев откри две обновени клиники в Университетска болница

Актуално

Болниците трябва да си сътрудничат чрез съвместни дейности, включително обмяна на екипи и сключване на съвместни договори. Това заяви заместник-министърът на здравеопазването д-р Кирил Добрев, след като преряза лентата на две реновирани клиники в Университетската болница в Стара Загора.

"Кооперирането е форма на сътрудничество на болници от различни нива във всички европейски страни. По този начин те оцеляват и работят пълноценно. Болниците са самостоятелни търговски дружества и евентуални договорености и преструктуриране ще се решат от ръководствата на самите болници", каза още заместник-министърът. Той съобщи още, че цел на правителството в следващите няколко години ще бъде възможностите за реновиране на сградите и закупуването на нова техника, пише вестник Старозагорски новини.

"Близо 200 хиляди лева са вложени за ремонтите и обновяването на клиниките в Университетска болница. Отделението по физиотерапия и рехабилитация разполага с доплеров сонограф, два електроенцефалографа и електромиограф", съобщи изпълнителният директор на УМБАЛ д-р Васил Талев. Той изрази надежда, че в скоро време ще разполагат и с апаратура за ядрено-магнитен резонанс.

На официалната церемония по освещаване на обновеното Отделение по физиотерапия и рехабилитация в Клиниката по неврология и на Втора вътрешна клиника присъстваха освен зам.-министър Добрев и директорът на МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" д-р Николай Колев, зам.-кметът Белчо Белчев, зам.- областният управител Димитър Драчев, депутатът и кандидат за кмет на ПП ГЕРБ за община Стара Загора Живко Тодоров, началникът на РЗИ д-р Златина Нанева, директорът на РЗОК д-р Славка Йорданова и др.

Още новини