Начало Новини Актуално Зам.-министър Делян Добрев ще посети Мини Марица-изток

Зам.-министър Делян Добрев ще посети Мини Марица-изток

Актуално
Мини Марица изток

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще направи работно посещение в Мини Марица-изток на 20 юни, съобщи лидерът на фирмената синдикална организация на КТ Подкрепа Генчо Генчев. Това е договорено на проведения в петък Браншови съвет по въгледобива, свикан специално по проблемите на въгледобивното дружество.

В срещата участваха и представители на мениджмънта на Мините в лицето на изп. директор инж.Евгени Стойков, заместникът му Стефан Танев, директори на дирекции, ръководствата на миньорските федерации към КТ "Подкрепа" и КНСБ и дружествените синдикални организации в "Мини Марица-изток", но за съжаление Българският енергиен холдинг не бе представен на достатъчно високо ниво, добави Валентин Вълчев, зам.-председател на Федерацията на независимите синдикати на миньорите към КНСБ и председател на синдикалната организация в Мините, пише вестник Старозагорски новини.
Според двамата синдикални лидери един от най-важните обсъждани проблеми е цената на въглищата, за която те настояват най-малко да бъде върната на старото ниво и да достигне средногодишно около 75 лева за тон условно гориво. Изложени са всички аргументи в полза на такова решение, а зам.-министър Делян Добрев се е ангажирал да ги представи на ръководството на министерството.

Друга обсъждана тема е задействането във възможно най-кратък срок на забавените от БЕХ процедури за доставка на резервни части и материали, защото липсата им създава проблеми в работата на "Мини Марица-изток". Участниците в срещата категорично са зад идеята да няма раздържавяване в дружеството, каза още Валентин Вълчев.
И двамата с Генчо Генчев са доволни от началото на диалога с новия заместник-министър и се надяват той да продължи в конструктивен дух и следващия понеделник на тяхна територия.

Днес синдикатите трябва да получат протокола от заседанието на Браншовия съвет и ще излязат с официално становище.
Припомняме, че Браншовият съвет беше свикан по разпореждане на премиера Бойко Борисов, дадено след среща в Министерския съвет на 30 май, в която участваха и вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, министрите на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и на околната средата и водите Нона Караджова.

Още новини