Начало Новини Актуално Зам.-кметът на Стара Загора Велизар Балабанов съди общински съветник за обида

Зам.-кметът на Стара Загора Велизар Балабанов съди общински съветник за обида

Актуално

Наказателен състав на Районен съд - Стара Загора, с председател съдия Златка Илиева даде ход на дело No 411/2011. То е заведено по жалба на зам.-кмета на община Стара Загора Велизар Балабанов срещу общинския съветник от БСП Борис Боричев за това, че същият е отправил обидни и неверни реплики по адрес на Балабанов.

Според исковата молба, репликите са били произнесени на заседание на общинска комисия преди месец в присъствието на двама общински съветници от ПП ГЕРБ. Боричев заявил, че "Балабанов е вземал от всички пари, за да им свърши работа в качеството си на зам.-кмет и че уредил брат си да строи обект в градинка (до "Кауфланд")". Предявеният към Боричев иск е в размер на 10 хил. лв. за нанесени неимуществени щети.
Съдът даде ход на делото и попита страните дали не са склонни към споразумение и дали ищецът ще оттегли жалбата си. Защитата на Велизар Балабанов заяви, че жалбата не се оттегля и че се дава възможност на Боричев да докаже думите си със свидетели, пише вестник Старозагорски новини.
След като изслуша страните, съдът определи 13 май 2011 г. за следваща дата на заседание по делото.
През медията ни зам.-кметът уточни, че води делото като частно лице и настоява общинският съветник от БСП да докаже твърденията си в съдебната зала.

Още новини