Начало Новини Актуално Зам.-кметът на Стара Загора Велизар Балабанов подаде оставка

Зам.-кметът на Стара Загора Велизар Балабанов подаде оставка

Актуално

Велизар Балабанов подаде оставката си като зам.-кмет по общинска собственост и стопанска политика на Община Стара Загора. "Една от причините е взривът на автомобила ми (б.р. - на 22 март т.г.), но тя не е основната", коментира пред медията ни Балабанов и уточни, че основните причини ще обяви в близките дни.

Преди да депозира заявлението си за напускане пред кмета проф.Светлин Танчев, Балабанов е уведомил Изпълнителната комисия на ГЕРБ, откъдето се очаква да излязат със специална декларация, пише вестник Старозагорски новини.
"Това е третата ми по ред оставка. Първото ми желание да напусна зам.-кметския пост беше през миналата година, а второто - в началото на 2011 г. Сега обаче оставката ми е факт. Това, че се разделям с Общината, обаче не означава, че напускам ГЕРБ", каза още Балабанов.
По непотвърдена информация, кметът е приел оставката на Балабанов. От днес Община Стара Загора остава само с двама зам.-кметове - Белчо Белчев и проф.Димитър Динев. Припомняме, че преди половин година от зам.-кметския пост беше освободена Мария Динева, която отговаряше за образованието.

Още новини