Начало Новини Зам.-кметът на Стара Загора: Развитието на общините преминава през развитието на бизнеса в тях

Зам.-кметът на Стара Загора: Развитието на общините преминава през развитието на бизнеса в тях

"В лицето на Община Стара Загора може да разчитате на всичко, което носи добавена стойност за нашия регион; заставаме зад сериозните компании, защото знаем, че развитието на общините и градовете преминава през развитието на бизнеса в тях“. Това изтъкна днес следобед зам.-кметът Радостин Танев, който присъства на официалното откриване на новия производствен корпус на ДЗУ АД, предаде репортер на "Фокус". Компанията разшири своето портфолио с нов продукт - електронни платки за автомобилостроенето. Инвестицията е на стойност 8.9 млн. евро. Изцяло обновено и модерно оборудвано е ново производствено помещение от 7 декара.

"Позволете ми от името на кмета г-н Живко Тодоров да ви поздравя за това, което правите! Когато имаме компания от толкова много години в нашия град, успешно развиваща се, в която работят над 1200 души, това показва, че Стара Загора е място, в което може да се развива бизнес“, дефинира Радостин Танев. "По-важното е, че такива компании демонстрират, че може да се работи и с другите местни фирми, и че бизнесът в Стара Загора работи в синхрон. Стара Загора стъпка по стъпка започва да се превръща в център на аутомотив сектора, вие сте поредната голяма компания, която инвестира тук и това е причината, поради която Община Стара Загора помага с каквото може“, отбеляза още в словото си зам.-градоначалникът.

Той благодари на изпълнителния директор на ДЗУ Сашо Съйков за чудесната съвместна работа през годините и изрази мнение, че напредъкът, който се случва, е благодарение на него.

Как преди 25 години един от най-големите заводи за електроника в България - ДЗУ АД, беше изправен пред опасността да изпадне в несъстоятелност, припомни в обръщението си Сашо Съйков. "В този труден момент голямата унгарска фирма "Видеотон“ предприе изключително смел ход и придоби основния дял от собствеността на намиращия се в затруднение старозагорски завод. В тази приватизация най-важното не бяха сградният фонд, нито технологиите, машините, с които разполагаше по това време ДЗУ, най-важното бяха работниците и служителите на завода, техният опит, интелектуален потенциал и желание за работа“, припомни изпълнителният директор.

"Видеотон“ е приел завода със 700 души персонал, които сега са нараснали до 1250. "В момента се намираме на територията на VEAS България, част от "Видеотон България холдинг“, която се занимава основно с печатни платки и производство на изделия в конвенционалната електроника“, разясни на присъстващите Сашо Съйков.

"Фактът, че можем да празнуваме 25-годишнина на сътрудничеството между ДЗУ и "Видеотон“ означава, че това е едно успешно сътрудничество, че "Видеотон“ е съумяла да стане важна и много резултатна част от индустрията на България“, определи посланикът на Унгария в България Н. Пр. Миклош Борош. Той даде уверения, че правителството на Унгария е готово да продължи да подпомага дейността на двете компании за благото и на двете държави.

Най-сърдечни поздравления по повод 25 години "Видеотон“ в България и Стара Загора, поднесе и областният управител Ива Радева. Тя пожела на ръководството отлични финансови резултати, които да бъдат споделени по подобаващ начин със служителите и работниците.

Председателят на Търговско-промишлена палата - Стара Загора Олег Стоилов връчи на Видеотон почетна грамота за специален принос в развитието на регионалната икономика

Източник: Община Стара Загора

Още новини