Начало Новини Актуално Залесяване на местност до Стара Загора

Залесяване на местност до Стара Загора

Актуално

средна гора

5 декара в местност над стадион Берое в Стара Загора ще бъдат залесени на 7 април 2012 година, в рамките на партньорска програма Залесяване 2012. Партньори на инициативата са представители на Държавен куклен театър – Стара Загора, Зонта клуб, Лайънс клуб Стара Загора – Августа, Лайънс клуб Стара Загора – Тракия, Инер Уил клуб, Обществен дарителски фонд, Ротари клуб, Тракийско дружество Одринска епопея и Търговско-промишлена палата - Стара Загора.

От Държавно горско стопанство са осигурили качествен посадъчен материал - 2 000 бр. селектирана бързорастяща акация. На терена, определен за залесяване, през миналата година е извършена механизирана почвоподготовка с тежка механизация. Там е засаждано досега с кедър, а на 7-и април ще се засажда акация. Поради изключително тежкия терен с камъни, пробиването на дупките ще става с Меч на Колесов.

Програмата се реализира със съдействието на Община Стара Загора, Държавно горско стопанство, Стара Загора и Екоцентър – Стара Загора. По предварителна информация, се очаква над 120 доброволци да се включат в инициативата. В залесяването ще се включи и кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който е и член на Лайънс клуб Стара Загора - Тракия.

Сборният пункт за доброволците и представители на медиите е в 10,00 часа на площадното пространство, до стадион Берое. Предвиждането е с автомобили и преход пеш от 1300 метра. Времето за залесяване е от 10,30 до 13,00 ч., след кратък инструктаж, съобщават от Екоцентър - Стара Загора.

До паркинга, обратно ще има организирано барбекю, където всеки може да си поръча напитка и скара.

Организаторите препоръчват на доброволците, които ще се включат в кампанията по золесяване, да носят себствени предпазни ръкавици.

Залесяване на местност до Стара Загора

Още новини