Начало Новини Актуално Закрито футболно игрище се изгражда в Стара Загора. Ще има още тенис корт и басейн

Закрито футболно игрище се изгражда в Стара Загора. Ще има още тенис корт и басейн

Актуално

Стадионът в кв. Кольо Ганчев в Стара Загора скоро ще се превърне в модерен спортен център. Строителните дейности вече започнаха, заяви Галин Михайлов от УС на ФК Верея. Клубът получи от община Стара Загора обекта за безвъзмездно ползване в продължение на 5 години и спонсорите му от Трейс груп холд и Булсатком са се договорили да инвестират в модерно съоръжение.

ФК Верея в момента е на първо място в областната футболна група. През м. г. той приключи първенството на върха, но отказа да влезе във В група поради липса на стадион. Затова съоръжението ще се изгради приоритетно и трябва да е готово за началото на новия полусезон, в края на август, пише вестник Национална бизнес поща.
Игрището ще е зачимено и дренирано по всички правила на модерния футбол, а край него ще се вдигнат зрителски трибуни. Отделно към комплекса ще има две маломерни игрища за мини футбол. Едното ще е с изкуствена трева и покрито, за да може на него да се тренира и през зимата. Тенис корт, малък басейн, сауна и джакузи, модерни сьблекални ще са другите екстри, с които ще разполагат както футболистите от ФК Верея, така и други желаещи да спортуват от града на липите. Имаме желание да създадем и развиваме детска школа по футбол, сподели Галин Михайлов.

Още новини