Начало Новини Актуално Заклаха прасе в двора на детска градина в Стара Загора

Заклаха прасе в двора на детска градина в Стара Загора

Актуално

И това се случи! В двора на ЦДГ No 68 "Патиланско царство" - Стара Загора, в работния ден 18 декември 2009 година (петък), в 9 часа сутринта. Решил малкият, но сплотен колектив, в навечерието на коледните и новогодишните празници да си припомни едновремешните традиции. Пазарил си педагогическият екип прасето, гътнали го, както казват, във вътрешния двор, за да не гледат децата и туй то!

Хубаво, ама будни съседи /без значение дали от завист, или от проявена гражданска съвест/ набрали телефона на Общината и секнали радостните трепетни очаквания за прясна предколедна мръвка.
На сигнала веднага се отзовават двамата заместник-кметове - ресорният Боян Даскалов и Белчо Белчев. Когато пристигат по обяд в детската градина, всичко в двора било разчистено и по нищо не личало злодеянието, извършено по пости.
Нататък е ясно! Писане, обяснения, санкции!
"Крайно неприятен е инцидентът! - произнесе се Боян Даскалов. - Нарушена е трудовата дисциплина и установения правилник за вътрешния ред. В обясненията си директорката Росица Димитрова пое цялата отговорност за случилото се. Кметът на общината проф. Светлин Танчев й наложи санкция - предупреждение за уволнение."
От Регионалната ветеринарномедицинска служба коментираха инцидента така:
"Съгласно чл. 228 от Закона за ветеринарномедицинска дейност, "Производството и търговията със суровини и храни от животински произход се извършва в обекти, регистрирани по реда на чл.12 от Закона за храните." Т.е. ако такова клане е осъществено, то е нерегламентирано и е абсолютно незаконосъобразно. То противоречи на Директива 93/119 на Европейската общност за защита на животните по време на клане, пише вестник Старозагорски новини.
Отделен е въпросът, че този акт е нехуманен от гледна точка на това, че се осъществява в двора на детско заведение."
Огласяваме случаят с голямо закъснение, тъй като е направено всичко възможно да бъде потулен. Той е толкова абсурден, че ако не беше грозен, би могъл да се отнесе към жълтата хроника.
Коментариите оставяме за вас.

Още новини