Начало Новини Актуално Загуба за Мартин Димитров на вътрешния син вот в Стара Загора

Загуба за Мартин Димитров на вътрешния син вот в Стара Загора

Актуално

Лидерът на СДС Мартин Димитров загуби катастрофално вътрешнопартийния вот за нов председателски мандат вчера в Стара Загора, след като получи приблизително два пъти и половина гласове по-малко от кандидата за неговото място Румен Христов.

След преброяването на бюлетините (общо 59 членове на СДС от Стара Загора са участвали във вота) стана ясно, че Румен Христов води убедително на старозагорска територия с 41 гласа срещу едва 17 за Мартин Димитров. Информацията съобщи след края на изборния ден общинският лидер на СДС Любка Иванова.
Една-единствена бюлетина е била пусната за кмета на район "Витоша" Любен Петров, докато за четвъртия кандидат-лидер Иво Цанев не е гласувал никой, пише вестник Старозагорски новини.
Ще припомним, че преди година на първите вътрешнопартийни избори в СДС Румен Христов отново лидираше в Стара Загора, следван от Мартин Димитров.
Само преди броени дни именно в Стара Загора Димитров пророкува, че "Познавайки партията, не мисля, че на вътрешнопартийните избори ще се стигне до балотаж". Ще припомним, че след последната национална конференция на СДС Мартин Димитров се закани, че ще спечели "от раз" лидерското състезание в партията. Той бе избран за председател преди година пак след вътрешни избори.

Още новини