Начало Новини Актуално Zagorka Rezerva 2011 – зимна напитка с лимитирана серия от пивоварната в Стара Загора

Zagorka Rezerva 2011 – зимна напитка с лимитирана серия от пивоварната в Стара Загора

Актуално
загорка боровинки резерва Стара Загора

В началото на зимния сезон иновативната марка Загорка лансира на пазара нов уникален продукт – Zagorka Rezerva 2011 лимитирана серия. Това е първата по рода си зимна напитка, която съчетава в себе си най-доброто от бирата и елементи, присъщи на добрите червени вина – елегантен послевкус и приятен плодов аромат.

Лимитираната серия може да бъде опитана само през този сезон. От маркетинг екипа на марката определят новия продукт като специална селекция от вкусове, създадена за любителите на изтънчените удоволствия.

Сред първите, които опитаха новата напитка бяха Вики от Мастило, ТВ водещата Марта Вачкова, Ники Кънчев, актьорите и продуцентите на най-новия български филм Кецове, писателят Богдан Русев. Към гостите на официалната дегустация на Zagorka REZERVA 2011 се присъединиха и певицата Рут Колева, писателката Милена Фучеджиева, актрисата Евелина Борисова (7 часа разлика), Камен Алипиев от БНТ. Въведение във вкуса и качествата на Zagorka REZERVA 2011 направи биреният експерт Людмил Фотев, автор на книгата Езикът на бирата. Той сравни характера на новия продукт с добро джаз изпълнение за любители на изтънчения вкус. Джаз настроението на вечерта беше поддържано от виртуозните изпълнения на триото Веселин Веселинов – Еко, Васил Пармаков и Димитър Льолев.

загорка боровинки резерва

Zagorka REZERVA 2011 се отличава с тъмногранатов цвят, кадифен вкус и oставя запомнящ се послевкус с умерена сладост и боровинкови нотки. Тя е с 6% алкохолно съдържание, слабогазирана и с мека пяна. Освен два вида хмел, в производството й са вложени и екзотичните карамел и кафе малц. Плътното тяло съчетава екстракт от боровинка, който придава изискания рубинен цвят, и изненадващ аромат и послевкус на горски плодове. Zagorka REZERVA 2011 притежава лека стипчивост и добра прозрачност, с което се отличава от тъмните бири. За да бъде пълно удоволствието, се препоръчва да се консумира охладена между 5 и 8 градуса в подходяща чаша на високо столче.

Зимното предложение на Загорка вече е на българския пазар и може да бъде намерено в разфасовки от 0,5 л стъклена бутилка и 1 л PET в големите вериги магазини, както и във водещите ресторанти и заведения в страната. Препоръчителната цена на Zagorka REZERVA 2011 е 1,10 лв. за стъклена бутилка и 1,99 лв. за PET.  
С лансирането на този новаторски продукт, без аналог в България, Загорка още веднъж доказва, че е българската бира на световно ниво, а компанията затвърждава своята лидерска позиция на пазара.Загорка
е лидер на бирения пазар в България с над 100-годишна история, чиито корени са положени със създаването на пивоварната в Стара Загора през 1902 г. от д-р Кожухаров. Така и до днес българската марка Загорка се произвежда в една от най-старите фабрики в България, превърнала се в най-модерно оборудваната пивоварна. Загорка е символ на дългогодишни традиции в пивовопроизводството и пример за бира, която е запазила и поддържа своето високо качество. Марката е стратегическа в портфолиото на компанията и е позиционирана в т.нар. национален премиум сегмент.

Загорка Стара Загора Загорка резерва Стара Загора Стара Загора

Още новини