Начало Новини Актуално Загорка получи 4 златни медала от международно изложение в Атина

Загорка получи 4 златни медала от международно изложение в Атина

Актуално

Загорка

Четири от продуктите на Загорка АД получиха златни медали от престижните годишните награди Monde Selection. Това са Загорка, Zagorka Rezerva 2011, Ариана и Ариана Тъмно. Отличията бяха излъчени сред общо 3000 участника от над 80 страни от цял свят. Годишните награди Monde Selection се организират от Международния институт по качество 51 пореден път.

Събитието се проведе през юни в Атина.

За оценката си институтът си сътрудничи с най-добрите белгийски бирени експерти професори, професионални дегустатори и химически инженери от INSTITUT MEURICE. Всеки продукт е оценяван поне от 8-членно жури. Всяка година се раздават медали в седем различни категории. Една от тях е Бири, води и безалкохолни напитки, в която челните места взеха продуктите на водещата българска пивоварна.

Стремеж към качество е една от основните ценности, залегнала в корпоративната ни култура. Винаги, когато представяме нов продукт на пазара се стремим да предлагаме висококачествена бира по най-добрия начин. Това, което винаги ни е отличавало на пазара е, че произвеждаме бирени продукти, които са разработени специално за българския консуматор тук в България. И нещо повече – развиваме нашите марки в духа на иновациите и най-новите тенденции на пазара, провокираме нови нагласи у потребителите, коментира Маркетинг мениджърът на Загорка АД Румен Колев.

Загорка Monde Selection

Марката Загорка участва за първи път в Monde Selection през 1981 година. Оттогава насам печели общо 11 отличия, от които: 3 сребърни, 7 златни медала и голямата наградa – злато и трофей за качество (1985 г.). Пивоварната е представена и с други свои продукти – Ариана печели през годините общо 3 златни медала (илюстрирани с гордост на етикета на марката), Ариана Тъмно – един златен медал от тази година, а Столично се отличава с 5 приза, от които – 4 златни медала, един Grand Gold и трофей за качество. Zagorka Rezerva 2011 е отличена за първи път с престижната оценка. Това е поредното признание за иновативния продукт на компания Загорка, след като в началото на юни получи златната статуетка в категория Стоки на петите предни награди Effie България.

Тези постижения на прогресивната компания са доказателство, че Загорка АД е лидер в иновациите, в развитието на марките от своето портфолио, както и че е водена от амбицията винаги да предоставя най-качествените продукти на българския потребител.

 

Още новини