Начало Новини Актуално Загорка АД тренира служителите си за аварийни ситуации

Загорка АД тренира служителите си за аварийни ситуации

Актуално

На 25 ноември в района на Пивоварна Загорка ще се проведе тренировка на аварийна ситуация. Симулация на крупна производствена авария ще започне в 10:00 часа, при която ще се разиграе изтичане на голямо количество амоняк. В предвидения час ще възникне сериозен проблем в едно от производствените отделения, в следствие на което ще се наложи действие по авариен план и евакуация на всички служители на компанията.

Тя ще се случва по два маршрута към два сборни пункта и при ненавременното й изпълнение ще има намеса от страна на Гражданска защита, съобщиха от пресцентъра на компанията. Сценарият на тренировката предвижда симулацията на няколко засегнати служители, на които да бъде оказана незабавна първа долекарска помощ. Занятието ще приключи след като евакуирането на всички служители, намиращи се в територията на пивоварната, завърши успешно и бъде подаден сигнал от страна на Гражданска защита, че разузнаването е извършено и че опасността е преминала. След установяване безопасността на всички и съгласието на Гражданска защита, служителите могат да се върнат на работните си места и да възстановят работния процес.
Този тип тренировки са стандартна процедура в обучението на персонала в производствени предприятия като Загорка АД. Целта на симулацията е да изпита действията на служителите в подобен тип ситуации, да ги тренира на бързи и адекватни реакции, както и на тяхната стиковка при съдействие на регионалната полиция, пожарна и бърза помощ.
Тренировката на територията на Пивоварна Загорка се осъществява със съдействието на Гражданска защита, пожарната и полицията, както и с подкрепата на Община Стара Загора, чиито представители ще присъстват по време на симулацията, която ще продължи в рамките на 40 – 50 минути.

 

Още новини