Начало Новини Актуално Загорка АД спечели награда за Национална доброволческа инициатива

Загорка АД спечели награда за Национална доброволческа инициатива

Актуално
Анна Великова

Загорка АД получи награда за проведения на 14 юли Ден на доброволчеството, в рамките на който едноименният парк в Стара Загора беше почистен и облагороден от служителите на пивоварната. Отличието беше връчена на церемония в София на Международния ден на доброволците, съобщиха от пресцентъра на Загорка АД.

Националният конкурс за Доброволческа инициатива 2011 се организира от Фондация Лале и Националния алианс за работа с доброволци, с подкрепата на Министерството на културата и представителството на Европейската комисия в България. В него бяха номинирани 28 разнообразни инициативи от 17 населени места.

Журито в състав: Огнян Златев, член на УС на Българска Национална Телевизия; Иван Станчов, основател и председател на УС на Фондация Карин дом и Ива Рудникова, главен редактор Капитал Light определи най-добрите и значими инициативи на 2011 година – Европейска година на доброволчеството.

В националния конкурс право на участие имаха всички организации, които през 2011 г. са реализирали доброволческа инициатива, насочена към подобряване на условията на живот и възможностите на хората в България. Участвалите проекти бяха оценени по критериите: резултати; значение за хората в общността; брой участници; значение на инициативата за развитието на екипа на организацията и доброволците; финансова ефективност.

На 14 юли Загорка АД проведе за първи път доброволческа инициатива в рамките на платформата си за устойчиво развитие Създаваме по-добро бъдеще. В нея се включиха близо 200 служители на компанията, като към тях се присъединиха и представители на Еко клуб Приятели на водата от гимназия с преподаване на чужди езици Ромен Ролан - Стара Загора.

Чрез тази инициатива Загорка АД заяви намерението си да постави солидни основи на една инициатива, която да продължи и в бъдеще. От компанията споделят, че през 2012 г. планират да разширят обхвата на дейността и да ангажират повече от своите служители, както и представители на общността, за да ги обединят около мотото на платформата Създаваме по-добро бъдеще.

Още новини