Начало Новини Актуално Загорка АД ще дари през 2012 г. средства за опазване на околната среда

Загорка АД ще дари през 2012 г. средства за опазване на околната среда

Актуално
Загорка АД ще дари през 2012 г. средства за опазване на околната среда

Загорка АД отчете в Стара Загора резултатите от социалната си програма за 2011 г. Създаваме по-добро бъдеще. В нейните рамки 10 проекта получиха финансиране на обща стойност 100 309 лева. Те бяха представени пред журналисти от представители на бенефициентите. Средствата бяха дарени целево за дейности в три основни области: здравеопазване, околна среда и образование.

Изпълнението на проектите протече под мониторинга на фондация Обществен дарителски фонд - Стара Загора.
Седем от проектите бяха осъществени на територията на град Стара Загора. Дейностите на останалите три обхващаха село Дълбоки (проект Центърът на Дълбоки – любимо място за отдих и развлечение), град Казанлък (проект Нашият град – една стъпка по-близо) и селищата Павел баня, Гурково, Николаево, Мъглиж (проект Еко бъдеще). Всички предварително планирани активности, заложени в проектите, бяха изпълнени успешно в рамките на зададените срокове и правила на дарителската програма, каза изпълнителният директор на Обществен дарителски фонд - Стара Загора Даниела Димитрова.
В категория Здраве реализираните проекти са на:

  • Зонта клуб – Стара Загора – Опазване здравето на жените с онкологични заболявания
  • Клуб по конен спорт Феномен – Стара Загора – Хипотерапия за деца
  • Гражданско сдружение Алтернатива 55Програма за ранна интервенция при деца с генерализирани разстройства на развитието

В категория Околна среда реализираните проекти са:

  • Велоклуб ЗаратаС велосипед сред природата
  • Народно читалище Развитие - 1878Центърът на Дълбоки – любимо място за отдих и развлечение
  • Младежки център за развитие ВзаимопомощЕко бъдеще

В категория Образование извършените проекти са:

  • Лайънс клуб Стара Загора – Тракия – Компютърът – врата към по-добро бъдеще за незрящите
  • Училищно настоятелство при ПГСАГ Лубор БайерБлагоустрояване на спортна площадка за хандбал и футбол в гимназията
  • Център за евроатлантически изследвания – Нашият град – една стъпка по-близо
  • Училищно настоятелство при ІІ ОУ П.Р.СлавейковЕдин компютър - много мишки

През тази година дарителската програма на Загорка АД получи висока оценка за обновения си механизъм и успешна реализация, както на регионално ниво, така и на европейско. В края на май 2011 г. тя беше представена в Европейския парламент като добра практика по време на кръгла маса за ролята на европейските пивовари в развитието на местните общности. В началото на юли на компанията бе присъдена наградата ЗАЕДНО на фондация Работилница за граждански инициативи в категория добро сътрудничество между бизнеса и неправителствена организация.

От Загорка АД изразиха категорично намерението си да продължат да организират публични дарителски конкурси и занапред. Това е ясна заявка за стремежа на компанията да инвестира в устойчивото развитие на своя бизнес и в подпомагането на общността.

Акцентът през 2012 г. в социалната програма на пивоварната е да подкрепя проекти, насочени към опазване на околната среда, съобщи Нина Владимирова - мениджър Правни и корпоративни въпроси.

Изключително съм удовлетворена от факта, че проектите, които Загорка АД подкрепи, са реализирани от мотивирани хора и постигнатите резултати ще бъдат трайни и надградени, каза мениджърът по комуникациите Анна Великова.

Когато слушах презентациите на всеки отделен проект изпитах истинско удовлетворение от реализираната социална програма, която е устойчива добра практика в семейството на Хайнекен, заяви изпълнителният директор на Загорка АД Рууд ван ден Ейнден.

В знак на благодарност той получи от името на Зонта клуб луксозно издание за 8-хилядолетната история на Стара Загора.

Загорка Загорка Загорка Загорка Загорка

Още новини