Начало Новини Актуално Загорка АД организира Ден на доброволчеството в Стара Загора

Загорка АД организира Ден на доброволчеството в Стара Загора

Актуално

ден на доброволчеството организира Загорка

Ден на доброволчеството се организира за втора поредна година в Стара Загора и е част от платформата на Загорка АД за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие Създаваме по-добро бъдеще. Инициативата изразява стремежа на компанията да бъде зелен пивовар, съобщиха от пресцентъра.

В миналогодишното издание участваха предимно служители на компанията, но тази година, поради големия интерес, то е отворено за всички граждани, желаещи да се включат в доброволческите дейности на територията на парк Бедечка.

От пивоварната са мотивирани да превърнат начинанието в традиция и пример за добра практика в района на Стара Загора и вярват, че с общи усилия могат да се постигнат по-големи резултати. Мотивира ги и равносметката от миналата година: събрани са разделно общо 112 чувала с отпадъци, от които 40 жълти (с метални и пластмасови опаковки), 21 сини (с хартия), 10 зелени (със стъкло) и 41 черни (с общи отпадъци). Всички отпадъци са предадени за рециклиране и от тях са преработени 60 кг PET, 10 кг найлон, 5 кг полипропилен и 2 кг кенове. Ефектът от извършеното се равнява на спестени 540 kwh електроенергия или електричеството на домакинство за около 2 месеца. Освен това паркът бе облагороден – 30 нови кошчета за боклук са инсталирани около езерото и по алеите в западната част на парка; 15 нови пейки и 25 ремонтирани.

Тази година Денят на доброволчеството ще се проведе на 28 септември (петък) от 15,00 часа. Служителите на Загорка АД, заедно със старозагорци, ще се съберат в парк Бедечка, около езерото Загорка, за да облагородят пространството и да надградят резултатите от миналата година. Ще бъдат поставени нови кошчета за боклук, инсталирани нови пейки и ремонтирани настоящите. Доброволците ще почистят и съберат разделно отпадъците на територията на парка. Предвидено е да бъде монтирана беседка, изградена почти изцяло от рециклирани материали. Дейностите ще стартират от специално обозначен сборен пункт в непосредствена близост до езерото. Събитието се осъществява под патронажа на Община Стара Загора и с подкрепата на Екопак България.

От компанията канят всички желаещи да се включат в инициативата, като обещават да има изненади, музика и бира Загорка за всички!

Загорка Стара Загора

Още новини