Начало Новини Актуално Загорка АД направи междинен отчет на проектите по дарителската програма Създаваме по-добро бъдеще

Загорка АД направи междинен отчет на проектите по дарителската програма Създаваме по-добро бъдеще

Актуално

програма създаваме по-добро бъдеще

Загорка АД направи междинен отчет на седемте проекта по дарителската програма Създаваме по-добро бъдеще. От пивоварната направиха обзор на реализираните до момента и предстоящите дейности, които бяха финансирани в началото на месец май т.г. Общо 82 303 лв. бяха дарени за осъществяването на инициативи на тема Околна среда.

Те са разпределени в три основни направления: Опазване на водите, Рециклиране и Енергийна ефективност. Пет от проектите се осъществяват  на територията на град Стара Загора. Дейностите на останалите два се осъществяват в село Шаново (проект: Енергийно ефективно читалище на НЧ Наука – 1905) и село Старозагорски бани (проект: Водата – символ на Старозагорските бани на НЧ Христо Ботев – 1952).

От Загорка АД споделиха, че на този етап реализацията на проектите и техният мониторинг вървят успешно. Остава около месец и половина, в който всички дейности следва да бъдат финализирани.

В насока Енергийна ефективност по проект Мека топлина на УН при ЦДГ №68 Патиланско царство през юни месец бяха доставени и монтирани слънчеви колектори и така съоръжението влезе в експлоатация още през лятото. По проекта на СНЦ Спортен клуб по плуване ТраянаЧиста вода – здрави деца бе извършен е ремонт на басейна, който бе открит официално през юли. В момента се провежда програма за закаляване и водни процедури на деца. В първия учебен ден се проведе официалното откриване на новата соларна система за използване на слънчевата светлина и енергия за затопляне на вода за битови цели по проекта на УН при ПГВМ Иван Павлов.

90% от дейностите по Водата – символ на Старозагорските бани на НЧ Христо Ботев – 1952 са реализирани благодарение както на даренията Загорка АД, така и на доброволния труд на жителите на с. Старозагорски бани.

Със събитие на 26-ти октомври ще бъдат отбелязани довършителните дейности по проекта Енергийно ефективно читалище на НЧ Наука – 1905, с. Шаново. Предстои провеждането на две общоградски събития Да почистим около себе си по линия на инициативата Бъди модерен, бъди еко на Екоцентър, Стара Загора.

До края на месец октомври следва да бъде довършен и проектът Капка по капка на СНЦ Инер Уил Клуб. Оставащите дейности по него са ремонт на чешмата и инсталиране на енергоспестяващо съоръжение, които ще бъдат отбелязани, когато са готови, с официално откриване и пресконференция по повода.

От Загорка АД и Обществен дарителски фонд – Стара Загора предвиждат през ноември всички дейности да бъдат обобщени в детайлен отчет, който ще бъде публикуван на сайтовете на двете партниращи си организации през декември.

Още новини