Начало Новини Актуално Загорка АД финансира седем екологични проекта в Старозагорска област

Загорка АД финансира седем екологични проекта в Старозагорска област

Актуално

Загорка финансира проекти

Загорка АД финансира седем проекта на обща стойност 82 303 лв. Те са в областта на енергийната ефективност, рециклиране и опазване на води, и са част от дарителската инициатива на Загорка АД под надслов Създаваме по-добро бъдеще. Кандидатстваха 20 проекта. Партньор на пивоварната за поредна година е Обществен дарителски фонд Стара Загора.

Областният управител Недялко Недялков връчи чек с дарение от 12 288 лв. на НЧ Христо Ботев - 1952 г., което ще работи по проект Водата – символ на Старозагорските бани. Със средствата по проекта и доброволния труд на жителите на селото ще се изчисти пространството около езерото, ще се обнови детската площадка, ще се обособи кът със спортни уреди и ще се направи ремонт на съществуващите шадравани и чешми.

Заместник-кметът по хуманитарните дейности в община Стара Загора Иванка Сотирова връчи дарението на стойност 6 150 лв. на представител на Инър Уил Клуб – Стара Загора за реализацията на проект Капка по капка.

Училищното настоятелство на ПГВМ Иван Павлов получи чек за 22 187 лв., с които ще реализира проекта Слънчева вода. В категорията енергийна ефективност печелят проектите: на училищното настоятелство на ЦДГ №68 Патиланско царство - Мека топлина на стойност 10 100 лв., на СНЦ Спортен клуб по плуване Траяна, чийто проект Чиста вода - здрави деца е на стойност 10 600 лв. и проектът Енергийно ефективно читалище за 10 298 лв., спечелен от НЧ Наука 1905, село Шаново, съобщиха от пресцентъра на областна управа.

Проектът Бъди модерен, бъди еко на гражданско сдружение Екоцентър спечели чек за 10 680 лв. в категорията рециклиране.

Фокусът – опазване на околната среда на тазгодишното издание на програмата Създаваме по-добро бъдеще, отговаря на амбицията на компанията да реализира своя бизнес отговорно и устойчиво и да бъде зелен пивовар, сподели по време на церемонията генералният мениджър на Загорка Рууд ван ден Ейнден.

Проектите, които получиха финансиране

Спечелилите проекти

Още новини