Начало Новини Актуално Загорка АД дарява 100 000 лв. чрез публични проекти в полза на старозагорци

Загорка АД дарява 100 000 лв. чрез публични проекти в полза на старозагорци

Актуално
Загорка

Загорка АД обяви дарителската си програма за Стара Загора на стойност 100 000 лв. С тях ще бъдат финансирани безвъзмездно публични проекти в сферата на здравето, екологията и образование, които да бъдат в максимална полза на обществото, съобщи Рууд ван ден Ейнден - генералният мениджър на пивоварната. Могат да кандидатстват неправителствени организации и читалища.

Дейностите трябва да се реализират на територията на област Стара Загора в рамките на 6 месеца - от май до октомври.

Партньор на Загорка АД в реализирането на дарителската програма Създаваме по-добро бъдеще е Обществен дарителски фонд - Стара Загора, който ще събира проектните предложения и негови представители ще участват в журито за избор на най-добрите идеи. Минималният праг на финансиране, с който могат да кандидатстват организациите, е 5 000 лв.

В изборната комисия ще бъдат включени още представители на пивоварната, на Областна администрация и на Община Стара Загора, каза Нина Владимирова - директор Правно обслужване в Загорка АД.

С обявяването на старта на програмата започва и приемането на предложения на сайта на фонда: http://www.fund-sz.org/, където са публикувани и документите за кандидатстване. Крайният срок за подаване на формуляра е 22 март. Задължително е това да стане в електронен вид и във формат, който неможе да бъде променен, примерно в pdf.

На 2 март от 10:00 часа. ще се проведе Информационне ден в лекционната зала на Регионален исторически музей, на който всички желаещи да вземат участие в Дарителската програма, ще могат да получат допълнително насоки и указания за условията на програмата.

Одобрените проекти ще бъдат представени в началото на май. С подписването на договора се получава пълният финансов размер на проекта, каза изпълнителният директор на Обществен дарителски фонд Даниела Димитрова.

Областният управител на Стара Загора Йордан Николов благодари на ръководството на Загорка АД за последователната социално-отговорна политика, ориентирана към подпомагане на развитието на местната общност.

Рууд ван ден Ейнден съобщи, че амбициите са Загорка АД да стане най-злената пивоварна в България. Дружеството миниминизира в производството си водата и енергията, както и отделянето на въглероден диоксид. На всички екологични европейски норми отговорят и охладителните системи, които от миналата година Загорка АД осигурява на своите клиенти.

Загорка

Още новини