Начало Новини Актуално Загорка АД дарява 100 000 лева за здраве, околна среда и образование

Загорка АД дарява 100 000 лева за здраве, околна среда и образование

Актуално

През 2011 г. Загорка АД ще дари 100 000 лева за развитието на общността на Стара Загора - съобщи на брифинг вчера изпълнителният директор на дружеството Рууд ван ден Ейнден. - Новото тази година е, че дарителската програма под наслов "Създаваме по-добро бъдеще" ще бъде осъществена чрез публичен конкурс, в рамките на който ще бъдат събирани предложения за проекти в обществена полза от организации с нестопанска цел в три основни области - здраве, околна среда и образование.

Програмата ще се реализира от март до ноември 2011 г. Максималната продължителност на изпълнението на отличените проекти е 6 месеца - от май до октомври. Минималният размер на проектa е 5000 лв. Не се изисква собствен финансов принос.
Изискването към всички проекти е те да бъдат реализирани на територията на област Стара Загора. Всяко предложение ще се преценява в съответната целева група според приложимост, предложени реалистични ресурси, степен на въздействие върху общността, творчество и нестандартност.
Всички подробности са обявени в сайта на Обществения дарителски фонд (ОДФ), който е партньор на "Загорка".
2 март е обявен за информационен. От 10 часа в Регионалния исторически музей всички желаещи да вземат участие в Дарителската програма ще могат да получат допълнителни указания за условията й.
22 март т.г. е крайният срок за подаване на офертите само в електронен вариант на сайта на "Загорка" или на ОДФ, информира вестник Старозагорски новини.

Оценката на проектите и изборът на победителите ще бъдат направени от представително жури, в което ще участват представители на "Загорка" АД, Областна управа, Община Стара Загора и ОДФ. Резултатите ще бъдат обявени в началото на месец май т.г. на официална церемония.
В обръщението си към присъстващите на разширената пресконференция, чрез която стартира дарителската програма, г-н Рууд ван ден Ейнден акцентира на амбициите на дружество "Загорка" да бъде най-зелената пивоварна в света. Три са основните стълбове за това: Непрекъснато подобряване на влиянието върху околната среда; Подпомагане на служителите и общностите, в които се прави бизнесът; Засилване на положителната роля на бирата в обществото.
През 2010 г. "Загорка" АД се включи в глобалната платформа на Heineken за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие "Създаваме по-добро бъдеще". Компанията прие и разви на местно ниво шест основни стратегически инициативи: Положителен ефект върху околната среда чрез намаляване на консумацията на вода, еленергия и на СО2 в програмата "Зелено производство"; "Зелени хладилни витрини" - 100% от новите хладилни витрини, закупени от "Загорка" през 2010 г., отговарят на поставените изисквания за зелени технологии; Ангажираност на служителите в дни на доброволческия труд; Корпоративно социално инвестиране в оптимизираната дарителска програма; Отговорна консумация - рекламите съдържат задължителни послания за отговорна консумация на алкохол; Партньорска програма за развитие - неправителствени организации и трети лица за превенция на консумация на алкохол от непълнолетни, насочени към техните родители.
Областният управител Йордан Николов благодари на ръководството на "Загорка" АД за ползотворната съвместна дейност. Той заяви, че компанията е пример в Старозагорска област за корпоративна социална политика.

Още новини