Начало Новини Актуално Задържаните с над 120 кг амфетамини остават в ареста

Задържаните с над 120 кг амфетамини остават в ареста

Актуално

амфетаминОкръжен съд - Стара Загора постанови най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража на тримата доставчици на синтетична дрога за региона на Стара Загора. 32-годишният софиянец Велизар Дангъров, съгражданинът му Васил Шавулев на 34 г., и брат му Атанас Шавулев бяха задържани при спецакция Амфетамините в старозагорското село Тракия.

Атанас успя да избяга, но беше задържан в слънчогледова нива 18 часа по-късно. В колата му бяха открити над 120 кг амфетамини. Съдът посочи в мотивите си, че става въпрос за висока степен на организираност на престъплението.
Не само, че е тежко умишлено престъпление по смисъла на закона и наказанието е от 5 до 15 лишаване от свобода, а в конкретния случай става въпрос за много голямо количество високорисково наркотично вещество - над 124 кг амфетамин до момента, коментира Ваня Меранзова, прокурор в Окръжна прокуратура - Стара Загора .
При претърсване на гараж, стопанисван от Атанас в София, е открита нарколаборатория с необходимото оборудване и суровини. Намерена е и таблетираща машина. Атанас и Велизар са дали подборни показания и са признали извършеното от тях престъпление.

 

Още новини