Начало Новини Актуално Задържаните при операция Терористи край Казанлък остават в ареста

Задържаните при операция Терористи край Казанлък остават в ареста

Актуално

Задържаните при операция Терористи остават в ареста, това реши състав на Софийски градски съд. Аргументите на съда са, че те са осъждани преди това и има опасност да извършат друго престъпление. Мярката за неотклонение може да бъде обжалвана пред Апелативен съд на 5 май.

Садет Ловими, Румян Топалов, Димитър Камбуров и Нешо Нешев са задържани при операция Терористи, стана ясно на заседанието на Софийски градски съд, където бе гледана мярката им за неотклонение, предаде Агенция Фокус.
Както Икономически протал на регион Стара Загора вече соъбщи, те бяха сред задържаната 7-членна организирана престъпна група за незаконно производство и търговия с оръжие. Операцията беше реализирана на 27 срещу 28 април от антимафиотите от Стара Загора и ДАНС, под ръководството на Софийска градска прокуратура. При ареста бяха иззети 5 незаконно произведени автомати Калашников, заглушители и пълнители. Това става в момента на осъществяване на сделката край язовир Копринка. Купувачът е 42-годишният ирански гражданин Садег Ловими, живеещ около София и постоянно пребиваващ в България. В село Енина е открита работилницата за заглушителите.
У иранския гражданин бяха намерени 7500 лв., с които е трябвало да плати оръжията. Ръководителят на групата Румян Топалов, на 50 г. е добре известен на полицията. През 2005 г. той беше задържан с голям оръжеен арсенал. Беше разбита и изключително модерната му нелегална работилница в казанлъшко. За това получи условна присъда. При извършеното на 28 април претърсване, в гаражна клетка на ул. Шести септември в Казанлък, наето от Румян, са намерени и иззети  множество части за автомат Калашников: комплекти ударно-спускателни механизми, затвори, цеви, газови бутала, сгъваеми приклади, пълнители и др. детайли, както и инструменти за незаконно производство и преработване на оръжие.

 

Още новини