Начало Новини Актуално Задържаха семейство за телефонни измами

Задържаха семейство за телефонни измами

Актуално

Четиридесет и шест годишният К.Г. от с. Трояново, общ. Раднево, и двамата му синове Г.К. и В.К. на 22 и на 19 години с постоянен адрес с. Сърнево са арестувани при получаването на 6000 лева, "за да оправят нещата" при възникнал пътен инцидент с жертва.

Около 19.45 часа на 22 май на домашния телефон на 59-годишна жена от Гълъбово се обадил непознат мъж, който се представил за полицейски служител. Той заявил, че дъщеря й е задържана при катастрофа в Стара Загора, при която блъснала и убила дете. В подкрепа на твърденията си мнимият служител на реда подал телефона на "дъщерята", която плачейки молела майка си да намери 15 000 лева, пише вестник Старозагорски новини.
Добре познатата схема за измами обаче този път не сработила. Веднага след обаждането 29-годишният син на жената, който в момента се намирал в жилището й, позвънил в Районно управление "Полиция" в Гълъбово и два часа по-късно триото било задържано. В хода на разследването е установено, че групата е съпричастна и към други телефонни измами в Старозагорска област. Работата по документирането на цялостната престъпна дейност на бащата и синовете му продължава.
Припомняме, че предишният регистриран случай на телефонна измама беше с дата 17 май. Тогава непознат глас, също представящ се за полицай, успя да прибере 10 000 лева от 72-годишна жена от Раднево. Парите били за освобождаването на снахата, която причинила пътнотранспортно произшествия със загинало дете.

Още новини