Начало Новини Актуално Задържаха общински съветник за лихварство

Задържаха общински съветник за лихварство

Актуално

Общинският съветник от Общински съвет - Раднево, Георги Бинев е бил задържан по време на специализирана полицейска операция. Новината потвърди председателят на Общинския съвет Димитър Желев.
Полицейската операция е проведена на 7 декември от служители на РУП - Раднево, и ОДМВР - Стара Загора.

Извършени са били следствени действия претърсване и изземване на три обекта в Раднево - апартамент, лек автомобил и офис, ползвани от Георги Бинев. Намерени и иззети са копия от лични карти, документи, сума от 6500 лева, 5 броя мобилни телефони, 2 преносими компютъра, един настолен компютър, 1 брой флаш-памет, 1 брой микро CD и др.
По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.252, ал.2 от НК (б.р. - за лихварство), съобщиха от пресцентъра на МВР.

36-годишният Георги Бинев, който е от село Ковачево, влезе в местния парламент от квотата на Местна коалиция Заедно за община Раднево, а понастоящем е в групата Обединени за Раднево. Той е член на две постоянни комисии - по законност и обществен ред и по териториално селищно устройство. До преди две години Бинев е бил шофьор в рудник Трояново-север, след което напуснал Мините. Понастоящем се занимавал с частен бизнес, по непотвърдена информация - с търговия на недвижими имоти.
Бях изненадан от съобщението за задържането на Бинев. Случаят е много неприятен и накърнява авторитета на Общинския съвет, затова се надявам час по-скоро нещата да се изяснят, коментира председателят на ОбС Желев.
По първоначално информация Георги Бинев е бил задържан за срок от 24 часа в РУП - Раднево. До редакционното приключване на броя ни не стана ясно дали е освободен от ареста.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини