Начало Новини Актуално Задържаха боеприпаси, превозвани без разрешително

Задържаха боеприпаси, превозвани без разрешително

Актуално

Осем сандъка със 152 мм снаряди и 8 сандъка с взриватели, без съответното разрешително за транспортиране, откриха криминалисти от ОДМВР - Стара Загора, в товарен автомобил "Мерцедес" със софийска регистрация, с водач И.Ц. на 56 години от Трявна. Боеприпасите са открити при проверка, извършена на околовръстен път на Стара Загора до жп надлез, кв. Зора, на 8 март т.г. в 15.55 часа, когато криминалистите са спрели три товарни автомобила.

Установено е, че взривателите и снарядите са били претоварени от друг товарен автомобил "Мерцедес", с пловдивска регистрация, чийто водач П.Л. на 60 години от София е представил разрешително за транспортиране на 429 снаряда, издадено от РУ "Полиция" - Костенец. Трите камиона, превозвали муниции (двата от които са с изрядни документи), са собственост на фирма от София. От Областната дирекция на МВР поясниха, че боеприпасите са годни за употреба, натоварени са от военно поделение и трябвало да бъдат доставени до склад извън територията на Старозагорска област, пише вестник Старозагорски новини.
Двамата шофьори И.Ц. и П.Л. са задържани за срок до 24 часа и по случая е започнало разследване за престъпление по чл.338 от НК.
Засега не е известно защо 16-те сандъка с взриватели и снаряди са били претоварени от единия автомобил на другия и дали това не е било с цел да бъдат отклонени за нелегална продажба.

Още новини