Начало Новини Актуално Задържаха 1.3 кг амфетамин, предназначен за продажба в Стара Загора и Раднево

Задържаха 1.3 кг амфетамин, предназначен за продажба в Стара Загора и Раднево

Актуално

15 лица, съпричастни към разпространение и употреба на наркотици, са задържани при специализирана полицейска операция, проведена на 4 и 5 февруари т.г. от служители на сектор Криминална полиция при Първо и Второ РУП - Стара Загора. Намерени и иззети са общо 1.343 кг амфетамин и около 7.69 гр марихуана.

С постановление на Окръжна прокуратура - Стара Загора, с мярка за неотклонение задържане под стража за 72 часа са старозагорците С.С. на 23 години, Б.И. на 30 години и 27-годишният Д.Д. от Раднево. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия до настоящия момент е установено, че тримата са част от група за разпространение на наркотични вещества, действаща на територията на Стара Загора и Раднево.

Старозагорецът С.С. е задържан на 4 февруари в момент на продажба на наркотични вещества. При претърсване на обитаваното от него жилище на бул.Цар Симеон Велики No 172 са намерени и иззети: пластмасова кутия с четири плочки с правоъгълна форма твърдо бяло вещество, няколко плочки с неправилна форма твърдо бяло и прахообразно бяло вещество (с общо тегло около 1 кг и 200 гр), реагирали при направения полеви наркотест на амфетамин. Намерена и иззета е и сумата от 2000 лв. При извършения личен обиск на С.С. са иззети: плочка с неправилна форма твърдо бяло вещество с тегло около 8.32 гр (амфетамин) и топче, съдържащо суха зелена тревиста маса, увито в найлон (марихуана с тегло около 1.49). В якето му е намерена и иззета сумата от 995 лв.
Същия ден пак в момент на продажба на наркотици е задържан и вторият старозагорец - Б.И. от Стара Загора, като при претърсване на обитаваното от него жилище на бул.Цар Симеон Велики No 4 в кутия за инструменти са намерени и иззети: пет различни по големина разфасовки, съдържащи бяло твърдо и бяло прахообразно вещество, реагирало при направения полеви наркотест на амфетамин. Общото тегло на намереното наркотично вещество е около 76.98 гр. При извършения личен обиск на Б.И. е открито топче, опаковано в найлон, със суха зелена тревиста маса (марихуана).
Радневецът Д.Д. е задържан след покупката на наркотични вещества. Той се е предвижвал с лек автомобил Опел Астра, управляван от 30-годишния Г.С., също от Раднево.
В автомобила са намерени и иззети: около 1.5 гр бяло прахообразно вещество (реагирало при направения полеви наркотест на амфетамин). При извършения личен обиск на Д.Д. е открита плочка твърдо бяло вещество с тегло около 50 гр (амфетамин).  
В хода на полицейската операция за 24 часа са задържани още четири лица, притежаващи наркотични вещества, срещу които са образувани бързи полицейски производства:
- На 4 февруари непосредствено след закупуване на наркотични вещества са задържани: 21-годишният Х.К. от с. Попинци, 17-год. И.Х. от с. Паничерево и 21-год. Д.Д. от с. Паничерево, като при извършения личен обиск на Х.К., в джоба на якето му, са намерени и иззети: полиетиленово топче със суха зелена тревиста маса около 2.7 гр (марихуана) и полиетиленово топче, съдържащо бучка с неправилна форма от бяло вещество около 7 гр (амфетамин). При извършения личен обиск на И.Х., в хастара на якето му, са намерени и иззети: полиетиленово топче със суха зелена тревиста маса с тегло около 2.65 гр (марихуана).
- При извършено претърсване и изземване в дома на 28-годишния З.С. от Стара Загора в кв. Трите чучура, бл. 68, са намерени остатъчни следи от наркотични вещества (марихуана и амфетамин), както и два патрона - 7.62 х 54 за автомат Калашников.

- При извършено претърсване и изземване в дома на 20-годишния Д.В. от Стара Загора на ул.Христина Морфова, бл. 37, са намерени и иззети: найлоново пликче, съдържащо бяло прахообразно вещество с тегло около 0.8 гр (амфетамин), семена от канабис и суха зелена тревиста маса с тегло около 0.03 гр (канабис).
Останалите шестима задържани са единствено консуматори на наркотични вещества, участвали при различните покупко-продажби на амфетамини или марихуана. При извършените лични обиски в тях не са открити наркотични вещества, но са задържани за срок от едно денонощие с цел изясняване на цялостната престъпна дейност. Работата по случаите продължава.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини