Начало Новини Актуално Зачестяват измамите на мними лечителки и гадателки, предупреждават от полицията

Зачестяват измамите на мними лечителки и гадателки, предупреждават от полицията

Актуално
измами гадатели

Жена от Нова Загора изгоря с 4500 лева. Маг Нели я убеждавала, че парите наистина буквално изгорели от злата магия. Сега 19-годишната Николинка Василева от Златица, представяща се за маг Нели, вече е в ареста. Рекламата й обаче още може да се види в интернет.

44-годишната жена от Нова Загора видяла рекламата на маг Нели по кабелна телевизия. Притисната от семейни проблеми, решила да се възползва от феноменалните й способности. Маг Нели й обещала, че ще оправи нещата срещу 240 лева. „Каза да й пратя парите и ако не станело нищо, тя ще ми ги върне. Аз нямах в себе си толкова и й изпратих 120 лева“, разказва потърпевшата и допълва: "Постоянно ме питаше какви пари имам у нас, защо нямам. Аз й казах, че ще тегля кредит, за да покрия друг заем и тя ме разпита колко ще ми останат".
След известно време гадателката се обадила на учителката и й казала, че магията е много силна и тези 4000 лева, които има, носят зло. Нещата в семейството на излъганата, естествено, не се оправили. Маг Нели обяснила, че парите от кредита са наситени със зла магия и който се докосне до тях, ще умре. Предложила услугите си. Наистина можела да развали магията със специален ритуал, но жената трябвало да й изпрати парите. Врачката изрично подчертала, че до един час ще ги върне обратно: "Когато мина повече от един час, аз й звъннах и тя ми каза, че ходила, направила е ритуала на някакъв чужд гроб, обаче духовете вземали парите и ги изпепелили. И ако съм искала, може да ми върне само пепел", казва подлъганата жена. Тогава, най-сетне, тя разбрала, че е измамена. Оплакала се в полицията, въпреки прокобите, че, ако го направи, всички в семейството й ще починат.

Маг Нели е арестувана в пощата в Златица в момент на получаване на друг пощенски запис. Според служители, там тя получавала на ден по няколко хиляди лева. Стоян Желязков от полицията в Нова Загора лично е арестувал маг Нели: "В жилището й открихме голям брой бележки от пощата, които тя лично е вземала за различни суми пари, както и които е получавала нейната зълва - съпругата на брат й - също маг. Тя е Елвира. Освен това, бяха намерени известно количество златни предмети, както и телефони с различни SIM-карти".
"Николинка Георгиева е обвинена в измама - нещо, което тя отрича да е вършила. Тя заявява, че има дарба, че взима посочените суми пари, за да помогне на хората за техните проблеми, за което тези пари й се дължат", поясни Гергана Петрова, старши разследващ полицай по случая. Окръжният съд в Сливен остави маг Нели за постоянно в ареста. Срещу врачката има повдигнати още две обвинения в София и Пирдоп за подобни деяния. Полицията издирва и други нейни жертви.

Информация: вестник Новината

Още новини