Начало Новини Актуално Забраниха рекламните пана и табели в центъра на Казанлък

Забраниха рекламните пана и табели в центъра на Казанлък

Актуално

Нова наредба за рекламната и информационна дейност на територията на община Казанлък прие местният парламент. Една от важните промени е забраната да се поставят рекламни пана и табели в централната част на града. Забраната важи за отсечките от ул. "Петко Стайнов" до Лъвовата чешма, по бул. "Розова долина" в отсечката от ул. "Иван Шишман" до Лъвовата чешма и по бул. "Батенберг" в отсечката от ул. "Славянска" до Лъвовата чешма.

С новата наредба се определя и броят на плакатите и информационните материали за едно и също мероприятие. Те могат да се разлепват само по едно на едно място.
Рекламите по стълбовете на градската осветителна мрежа или стълбовете на градския транспорт ще се поставят след съгласуване с Община Казанлък и съответния собственик. Всеки, който желае да постави рекламни пана по покривите на сгради, ще може да направи това, но след съгласуване на вида на рекламното съоръжение с цялостния архитектурен образ на сградата. Забранява се лепенето на съобщения по контейнерите за отпадъци и автобусните спирки, пише вестник Старозагорски новини.
На специални места в града ще се лепят и некролозите. Засега тези пана все още не са изготвени, но техният брой ще е над 50. Нарушителите на тези разпоредби ще бъдат санкционирани. Всеки желаещ да извършва рекламна дейност на територията на община Казанлък ще подава заявления за това до кмета на Общината.

Още новини