Начало Новини Актуално Забранен е достъпът в Дом-паметник Бузлуджа

Забранен е достъпът в Дом-паметник Бузлуджа

Актуално
Забранен достъп до Бузлуджа

Областният управител на Стара Загора Недялко Недялков издаде заповед, с която забрани достъпа на лица в сградата на Дом паметник връх Бузлуджа, извършването на всякакви технически дейности и влизането на хора в сградата за осъществяването им, като превантивна мярка за недопускането на инциденти, поради лошото състояние на недвижимия имот.

В мотивите на областния управител се посочва, че недвижимият имот Дом-паметник комплекс връх Бузлуджа, в землището на с. Крън, община Казанлък, частна държавна собственост, е неизползваем, с нарушена конструкция и в лошо състояние, поради което е негоден за експлоатация.

Поради лошото и негодно за експлоатация състояние на сградата на Дом-паметник на Бузлуджа, е налице застрашаване на живота и здравето на голям кръг хора и в размери, които изискват предприемането на мерки за недопускане на последиците от инциденти. В тази връзка и в изпълнение на произтичащите ми от Закона за защита при бедствия правомощия по организиране изпълнението на превантивни мерки за недопускане или намаляване на последиците от бедствия, считам за наложителна мярка налагането на забрана за достъп на лица вътре в сградата на Дом-паметник връх Бузлуджа, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

Контрол по оповестяването на заповедта се възлага на зам.-областния управител Петко Карагитлиев. Заповедта се доведе до знанието на директора на ОД на МВР за осъществяване на контрол по изпълнението и по време на честванията на празника на Българската социалистическа партия на връх Бузлуджа.

Още новини