Начало Новини Актуално Забавно образователно приключение в Операта

Забавно образователно приключение в Операта

Актуално
1IMG 1279 18Цял астрономически час днес учениците от 1 б клас на 2 ОУ П.Р.Славейков и преподавателите им Гергана Вълкова и Габриела Бистрева търсеха Фантома на Операта в една забавна образователна разходка с директора на Държавна опера-Стара Загора Огнян Драганов.
Малчуганите от специалната паралелка с рисуване посетиха различни места в Операта - фоайето с гостуващите изложби, залата и сцената, където им бяха демонстрирани различни възможности на осветление, звук, въртяща сцена. Децата научиха какво е реквизит, как се прави едно представление, а също и проведоха кратък урок в балетна зала. Особено интересно им бе в Художествено ателие, където разгледаха части от декора на подготвяната в момента премиера на операта Турандот от Дж.Пучини.Сопраното Елена Баръмова разказа на децата за подготовката на оперните певци и заедно с корепетитора Поля Влахова им представиха една популярна ария.
В края на обиколката децата разбраха, че Фантомът на Операта се появява вечер в представленията на Операта и е част от магията, наречена Опера.

 

 

{gallery}opera18{/gallery}

Още новини