Начало Новини Актуално За втора поредна година старозагорци се включиха в инициативата Заедно за една по-чиста Стара Загора

За втора поредна година старозагорци се включиха в инициативата Заедно за една по-чиста Стара Загора

Актуално

За втора поредна година старозагорци се включиха в кампанията на Община Стара Загора, като облагородиха и почистиха пространствата около домовете си. В кампанията се включиха много граждани, неправителствени организации, Младежки общински съвет, младите омбудсмани, учебни, здравни и социални заведения както и жителите на 20 села.

Звено Озеленяване към Община Стара Загора предостави над 150 широколистни и иглолистни дървета от видовете - бреза, хвойна, кипарис (лейланди), лейландски кипарис (златен) и чинар, явор и аризонски кипарис.

Общинска администрация се включи в активно на няколко места в града. Служителите от Дирекция Обществен транспорт, чистота, екология и озеленяване облагородяваха района около площадката за разделно събиране на отпадъци в кв. Железник.

Дирекция Общински проекти, безопасност на движението и контрол по строителството освежиха парковата мебел в Станционна градина, а останалата част на администрацията почистваха в парк Митрополит Методий Кусев.

Целта на кампанията Заедно за една по-чиста Стара Загора е градът да стане най-зеленият град в България спрямо населението.

Източник: Община Стара Загора

Още новини