Начало Новини Актуално За втора поредна година Община Стара Загора ще се включи в инициативата Часът на земята

За втора поредна година Община Стара Загора ще се включи в инициативата Часът на земята

Актуално

На 27 март (събота) в 20 часа и 30 мин. в продължение на един час ще бъдат загасени фасадните светлини на обществени сгради и мемориални паметници в централната част на град Стара Загора. Утре в столицата организаторите ще информират за участието на Община Стара Загора в амбициозната кампания.

Часът на земята (Earth Hour) се отбелязва за първи път през 2007 в Сидни, Австралия, след което става традиция. и се състои всяка последна събота от месец март. Инициатор на кампанията е международната природозащитна организация WWF. Вече четвърта година милиони хора от цял свят изключват осветлението си за един час, за да покажат, че е време да се предприемат сериозни стъпки срещу промените в климата, съобщи сайта на Екоцентър - Стара Загора, цитирайки информация от общината.

Събитието е добър повод за сетен път да обърнем внимание на темата за необходимите мерки срещу глобалното затопляне. Можем да се възползваме, за да напомним на децата си за нашите отговорности към планетата. Подкрепата и участието в събитието е една крачка в правилната посока, с която можем да покажем как дребните индивидуални стъпки могат да доведат към решаване на глобални екологични проблеми. Това е и възможност просто да направим деня си различен.

Още новини