Начало Новини Актуално За пръв път Стара Загора стана домакин на международно агроизложение

За пръв път Стара Загора стана домакин на международно агроизложение

Актуално

Председателят на Управителния съвет на Българската асоциация на търговците на агротехника Христофор Бунарджиев откри международното аграрно изложение БАТА АГРО `2010. Това е първото международно изложение в Стара Загора. Досега такива традиционно се провеждаха в Пловдив и Добрич.

На откриването присъстваха и зам.-министърът на земеделието д-р Цветан Димитров и министърът на храните и земеделието на Долна Саксония - Федерална република Германия, Астрид Гротелюшен. Първото по рода си изложение в Стара Загора беше уважено и от областния управител Йордан Николов и кмета на Стара Загора проф. Светлин Танчев.
"Горд съм, че градът ни в плодородна Тракия е домакин на изложението, което се отличава с изключително високо постижение - каза кметът на Стара Загора проф. Светлин Танчев. - Приветствам прекрасната организация на Българската асоциация на търговците на агротехника. За мен това е една сериозна и модерна организация и съм изключително горд, че председател на Управителния съвет е Христофор Бунарджиев. Освен активен представител на бизнеса, той е общественик и сърцат старозагорец. Уверен съм, че БАТА АГРО ще се утвърди като най-мащабното селскостопанско изложение в България, като форум за създаване на активен бизнес и сътрудничество. Още при прохождането си изложението заложи освен на атрактивни демонстрации на земеделска техника и на много други интересни прояви от съпътстващата проява."
Поздравления към организаторите отправи и областният управител на Стара Загора Йордан Николов и сподели, че "това, което виждат очите ми и усеща сърцето ми, е онова, което направи световната криза и ви удари и вас и сега го връщате като бумеранг. Аз ви подкрепям за идеята част от средствата по програмата за развитие на селските райони да преминат към мярка 121 "Модернизиране на земеделското стопанство", защото само по този начин ще се развие нашето селско стопанство в положителна насока".
След откриването на изложението всички официални гости направиха обиколка, информира вестник Старозагорски новини. Посещението на изложението, разположено на летище Стара Загора, е безплатно и е отворено за посетители от 10 до 17 часа. На него стопаните ще могат да видят машините в действие на полето. На площ от 17 000 кв.м 81 фирми представят продукти на над 300 производители от Европа.

Още новини