Начало Новини Актуално За местните избори БСП в Казанлък ще издигне със свой кандидат за кмет

За местните избори БСП в Казанлък ще издигне със свой кандидат за кмет

Актуално

Общинската организация на БСП в Казанлък ще се яви на местните избори догодина със свой кандидат за кмет на града, съобщи председателят на организацията Иван Гороломов. Това е едно от решенията от 4-ото редовно заседание на 18-ата Отчетно-изборна конференция, състояло се в събота. Участвали са 144 делегати.

Допълнително ще се изяснява дали социалистите ще участват в изборите самостоятелно, или ще търсят коалиция с други леви сили.
На заседанието делегатите са приели още отчета на председателя Иван Гороломов за свършеното през последната година, за проблемите и пропуските, съпътстващи работата на социалистите. Отчетено е било, че структурите на партията са работили в трудна обстановка, тотален натиск върху БСП, непрестанни обвинения за лошо наследство, липса на чуваемост в обществото на отговорите и позициите на представителите на БСП. Всичко това оказало влияние на мотивацията, активността и нагласите на БСП-членовете и симпатизантите.
На форума са обсъдени и приети критерии за подбор и издигане на кандидати за кмет на общината и населените места, както и за общински съветници. Социалистите си поставят като основна цел спечелването на най-много мандати в Общинския съвет, кмет на общината и най- много кметове на населени места.
Оживени кулоарни дискусии предизвика зараждащото се в града Гражданско движение за местно самоуправление, сред активно подкрепящите го бил и сегашният кмет Стефан Дамянов. В ход била вече изработката на негов Устав. Целта на това гражданско движение била сериозно присъствие в новия Общински съвет на града.

Информация: вестник Новината

Още новини