Начало Новини Актуално За две години община Стара Загора е спечелила 14 проекта по европейски програми

За две години община Стара Загора е спечелила 14 проекта по европейски програми

Актуално

За периода 2007 - 2009 година Община Стара Загора има одобрени за изпълнение 14 проекта на обща стойност над 27 милиона лева по различни европейски програми. Това каза по време на представяне на успешните проекти на общината Милена Димитрова - началник отдел Инвестициии в Община Стара Загора.

Тя съобщи, че два от големите проекти, които са по програма ИСПА в общината, са пречиствателната станция на Стара Загора, чието строителство ще приключи през февруари 2010 година и реализираният вече проект за изграждането на главен колектор за пречистване на отпадните води до пречиствателната станция.

Димитрова посочи, че към настоящия момент се очаква оценка по четири от подадените нови проекти.
Едни от проектите по Оперативна програма „Регионално развитие”, по който се работи в момента, е общинският път между селата Калояновец и Ловец. Там ще бъдат вложени 4,7 млн. лева в реконструкцията на 5,5 км път. Друг спечелен проект на стойност 5,8 млн. лв., пак по ОП „Регионално развитие”, в Стара Загора е „За децата на Стара Загора с отговорност и любов”, съобщи eurofunds.bg. По него ще бъдат ремонтирани девет обекта от образователната инфраструктура. Сред спечелените проекти, които ще бъдат финансирани с европейски средства, са още „Изграждане на индустриална зона Еленино” за над 1,7 млн. лева, „Община Стара Загора за по-добро административно обслужване чрез Електронно правителство” за 2,4 млн. лева, обобщи Милена Димитрова.

Още новини