Начало Новини Актуално За ЧНГ телевизорите в Затвора работят цяла нощ

За ЧНГ телевизорите в Затвора работят цяла нощ

Актуално

Лишените от свобода в Старозагорския затвор ще посрещнат Новата 2011 година пред телевизорите. На 31 декември тв-екраните няма да угаснат в обичайния час - 22.30, а ще работят до зори. Освен програмите на ефирните телевизии, затворниците ще могат да гледат в кинозалата най-предпочитаната от болшинството забавна програма на кабелен оператор.

Това каза директорът на Старозагорския затвор комисар Иван Карушков.
Тази награда е за всичките 1040 души, които изтърпяват наказанията си, без пуснатите в домашен отпуск, които за Коледа и Нова година са общо 122 души. Всички те трябва да се приберат в Старозагорския затвор на 3 януари, пише вестник Старозагорски новини.
Както в коледната и за новогодишната нощ трапезата в Затвора ще е празнична, с повече месо и цитрусови плодове. Баница с късмети нямало да има, защото за това са се погрижили близките на затворниците, които пращат колети. Специално за празниците ръководството на Затвора е разрешило и допълнителни колетни пратки с храна, информира зам.-шефът Венцислав Кобаков.
Празничен водосвет навръх Стефановден извърши вчера предстоятелят на първия затворническия храм "Св. Архангел Михаил" и на храма "Св. Николай Мирликийски" отец Йордан Карагеоргиев. Зам.-областният управител на Старозагорска област Галина Стоянова и шефът на Затвора Иван Карушков поздравиха лишените от свобода и им раздадоха православни календарчета и коледни пакети.
"Търпение, постоянство и нещата се нареждат в ред, даван от закона и човешката етика. Надеждата е нещо добро, а доброто никога не умира", каза комисар Карушков. Зам.-областният управител Галина Стоянова разказа пред затворниците поучителна притча и им пожела всеки да намери градината с красивите цветя, които ще цъфтят след търпение и постоянство.
След това г-жа Стоянова и комисар Карушков откриха и самостоятелната изложба на Светлозар Недев "Другият поглед на Дон Жуан". Авторът е подредил 17 платна, които са микс от живопис, акрил и фотография, и е представил оперната постановка на гения Моцарт, пресътворена на сцената на Старозагорската опера от Стефано Пода.
"Идеята е да представя едно изкуство чрез друго изкуство. На Коледа стават чудеса, ще бъда доволен, ако посланията ми стигнат дори и до двама души зад стените на Затвора. За втори път излагам свои творби на това нетипично за култура място и се радвам, че намирам съмишленици като отец Йордан Карагеоргиев и ръководството на Затвора", сподели пред медията ни Светлозар Недев.

Още новини