Начало Новини Актуално За 20 стотинки студенти и ученици ще ползват градския транспорт в Стара Загора

За 20 стотинки студенти и ученици ще ползват градския транспорт в Стара Загора

Актуално

От 15 септември 2009 година учениците и студентите ще пътуват с градския транспорт на Стара Загора срещу билет от 20 стотинки, съобщи зам.-кметът на общината Белчо Белчев. След тричасови тежки разговори това вече сме договорили с ръководството на "Автобусни превози", в лицето на представителя на консорциума Пенчо Стоянов, каза Белчев.

След началото на учебната година ще се направят списъци с имената на учениците и студентите, които редовно ползват този превоз. Документът ще се представи в Министерството на транспорта за получаване на субсидия по 6 лева на човек, което е крайно недостатъчно, но все пак е някаква помощ.
Билетчето от по 20 стотинки ще важи за цялата градска мрежа - автобуси и тролейбуси, пише вестник Старозагорски новини.
"Мисля, че е редно да осигурим на нашите деца по-бързо и по- евтино да се придвижват до училищата и университета. Мисля, че този жест доста ще облекчи семейния бюджет", каза г-н Белчев.
От 7 септември картите на пенсионерите, които пътуват с намаление с градския транспорт, няма да важат. Причината е в липсата на финансови средства в общинския бюджет. Предстои въпросът да бъде обсъден на първата сесия на Общинския съвет, която ще бъде на 17 септември 2009.

Още новини