Начало Новини Актуално За 20-ия си рожден ден Инър Уийл клуб Стара Загора награди Мария Жекова

За 20-ия си рожден ден Инър Уийл клуб Стара Загора награди Мария Жекова

Актуално

Инър Уийл клуб Стара Загора отбеляза 20 години от своето създаване на тържествена церемония, която се проведе на 12 юни в Регионалния исторически музей в Стара Загора. Тържеството бе открито от президента на клуба Росица Йовчева. В обръщението си към присъстващи тя представи най-важните акценти от работата на дамите в клуба от неговото създаване през 2001 г. Реализирани са десетки проекти, с които сме помагали на нашите съграждани, подкрепяли сме деца и възрастни хора, правили сме полезни добрини за нашия прекрасен град. Това са множество инициативи, насочени към околната среда, към бъдещето ни, в подкрепа на деца и младежи, поощрявали сме млади таланти, правили сме дарения за лекари, помогнали сме на болни хора, като сме спасили техния живот.  Заедно пишем историята на Инър Уийл клуб Стара Загора, обръщаме се назад и си обещаваме да продължим да вървим заедно напред. Бъдете вдъхновени, удовлетворени, бъдете промяната, водете промяната, пожела Росица Йовчева.

Поздрав за годишнината на клуба отправи чеърмен Марияна Петракиева, която прочете и поздравителен адрес от името на Изпълнителния комитет на Д248 2020/2021. 

 

Росица Йовчева благодари на всички дами от клуба и специално на онези, които са работили в него още от създаването му, и останали до днес. Признание за неуморната им работа, за силите и енергията получиха Снежана Шопова, Живка Стоянова, Геновева Баръмова, Светла Апостолова. Те от своя страна направиха подаръци за 20-ия рожден ден на Инър Уийл клуб. Настоящите членове в него получиха ръкописа на протокола при учредяването на клуба на 11.12.2001 г., както и автошарж, подарък за чартирането. Любопитен момент бе и изчитането на специална поема, която дамите от клуба са получили при създаването му като закачлив дар от Ротари клуб Стара Загора.На тържеството бяха почетени с грамоти и всички досегашни президенти на клуба. Рожденичките получиха поздрав и от сродния им клуб в града на липите – Инър Уийл клуб Стара Загора Берое.

Своеобразна кулминация на празника стана връчването на наградата „Маргарет Голдинг“ на почетния член на Инър Уийл клуб Стара Загора – Мария Жекова. В годината на 20-годишния юбилей на Инър Уийл клуб Стара Загора пристигна и най-прекрасната новина за клуба, точно навреме, като награда за труда, постоянството, отдадеността, добротворството. С голяма радост и удовлетворение приехме чудесната вест за удостояването с наградата „Маргарет Голдинг“ на нашия почетен член Мария Жекова, каза Росица Йовчева.

Една достойна жена от Стара Загора получи своето заслужено признание за щедростта си, а клубът гордо прославя името на прекрасната организация Интернешънъл Инър Уийл. Нека припомним, че Мария Жекова дари в полза на Община Стара Загора свой недвижим имот, който притежава по наследство и реституция – масивна сграда за над 500 хиляди евро. По нейна воля сградата се превърна в културен център за талантливите деца на града. Центърът носи името на нейния брат – проф. Петър Жеков, в чиято памет тя направи дарението. Мария Жекова е виден представител на обществото ни и по високите критерии за удостояване с наградата „Маргарет Голдинг“. Тя я заслужава, защото като обикновен човек, не разполага с много богатства, но има огромно човечно сърце, което не се колебае да дари единственото нещо с голяма парична стойност в живота си на децата на града, на младите дарования, допълни още президентът на Инър Уийл клуб Стара Загора.


Честита годишнина, за мен е чест да бъда в клуб с такава история, който е помагал на обществото. Трябва да помагаме, имаме нужда от това, особено за развитие на духовността на нашия народ, каза Мария Жекова. Изказвам благодарност към Росица Йовчева и към всички дами от клуба за тази чест да получа награда от международен мащаб. Приемам я с достойнство и с радост, защото съм допринесла макар и мъничко за възпитанието на младото поколение, което има нужда от изяви в различни творчески сфери. Трогната съм и мисля, че това, което направих, е достойно за всички старозагорци. Културният център носи и името на моя любим брат – проф. Петър Жеков. Той също беше един от основателите от Ротари клуб в Стара Загора, така че нищо не е случайно в този живот. Предполагам, че сега е тук сред нас и е много радостен. Желая на клуба да вървим заедно напред и да помагаме на хората, защото това е най-хубавата част от живота на човек. Какво ще остане, ако не направиш една пътека и не помагаш на всички нуждаещи се. Винаги трябва да следваме този път, така ме е учила и моята майка – на подадена ръка трябва и ти да подадеш ръка. Чест е за мен, че съм почетен член на клуба. На добър час и нека заедно градим за доброто на Стара Загора, за доброто на България, каза още Мария Жекова.

 

 

Източник: НБП

 

Още новини