Начало Новини Актуално YouTube придоби компания за производството на видеопродукция за интернет

YouTube придоби компания за производството на видеопродукция за интернет

Актуално
видео, видео клип, видео заснемане

Уебсайтът за споделяне на видеосъдържание YouTube, който е собственост на Гугъл, обяви, че придобива Next New Networks с надеждата да подобри качеството на своите клипове и да увеличи приходите си. Финансовите параметри на сделката не са оповестени, но според анализатори собственикът на YouTube - Google, е платил за придобиването сума от порядъка на десетки милиони долари, пише Wall Street Journal.

Компанията Next New Networks се занимава с производството на видеопродукция за интернет. Нейният персонал ще се присъедини към новосъздаден екип под името YouTube Next.
YouTube Next ще работи с партньори на YouTube, като млади филмови творци, и ще им помага за създаването на по-добри клипове, които да привличат повече публика. Клиповете и програмите от тази серия ще бъдат под логото YouTube Next. По този начин от компанията се надяват да разширят партньорската си мрежа и обществените събития, в които участва уебсайтът за видеосподеляне.
По думите на Том Пикет, директор на YouTube Next, стотици създатели на видеосъдържание в YouTube правят шестцифрени суми от своите клипове на година, а броят на потребителите, които печелят над 1000 долара всеки месец, се е увеличил три пъти от началото на 2010 г. Той се надява чрез YouTube Next броят на печелившите партньори на компанията да се увеличи, пише investor.bg.
От YouTube подчертават, че създаването на новия отдел не означава, че компанията планира да се насочи към създаването на съдържание като цяло.
В партньорската програма на YouTube участват независими одобрени творци, които получават приходи от дисплейната реклама, която се показва до техните клипове от Google.
Другият начин за реализиране на приходи е чрез отдаване под наем на тяхното видеосъдържание. Компанията Next New Networks, основана през 2007 г., е фокусирана върху разработването и изграждането на публика около свои собствени видеопрограми. В момента нейните програми привличат над 2 млрд. гледания и Next New Networks има 6 млн. абонати в своите партньорски мрежи, посочват от YouTube.

Още новини