Начало Новини Актуално Японският посланик - оптимист, че страната му бързо ще превъзмогне последиците от земетресението

Японският посланик - оптимист, че страната му бързо ще превъзмогне последиците от земетресението

Актуално

В момента японското правителство полага всички усилия, за да могат да бъдат спасени хората от засегнатите от земетресенията райони северно от Токио. Потърсихме помощ и от международната общност. Също така много японски граждани като доброволци участват в спасителните акции.

Разбира се, трудностите са много, но възпитанието на японските хора -редът, в който те са възпитани, помага да се превъзмогнат всички тези пречки. Това заяви пред старозагорските медии Н.Пр. г-н Макото Ито, извънреден и пълномощен посланик на Япония в България, който беше гост на официалното откриване на рехабилитирания блок 8 в ТЕЦ "Марица Изток 2". Г-н Ито не се нае с прогноза колко време ще е необходимо, за да се изчислят всички нанесени щети, но изрази надежда, че Япония максимално бързо ще успее да ги превъзмогне и да възстанови разрушеното от земетресенията, пише вестник Старозагорски новини.
В японското посолство вече е получено предложението на българското правителство за оказване на помощ с противопожарен екип и в момента се уточняват детайлите, как това точно може да стане.
Посланикът заяви още, че към настоящия момент няма радикална промяна в отношението на японското правителство към ядрените мощности. "По-скоро трябва да открием истинските причини, които доведоха до тези аварии", каза г-н Ито.

Още новини