Начало Новини Актуално Японските туристи се интересуват от древното наследство на България

Японските туристи се интересуват от древното наследство на България

Актуално
Делян Добрев и Джунго Кикума

В сферата на туризма има голям потенциал за развитие на японско-българските отношения. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев по време на среща с председателя на Японската асоциация на туристическите агенции г-н Джунго Кикума. Благодарение на повече от 40 години успешно сътрудничество и близки отношения между двете страни, японският народ знае много за България, каза министър Добрев.

По неговите думи все още има огромен потенциал в тази област, който може да се използва. Япония е вторият по големина пазар в света, но за съжаление едва 10 000 нейни туристи посещават България, а тя е доказана туристическа дестинация, акцентира министърът, съобщиха от пресцентъра на министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Той представи пред своите домакини богатото културно-историческо наследство на страната ни, уникалните природни паметници и възможностите за развитие на специализирани форми на туризъм. България има повече от 1 400 културно-исторически паметника, 9 от които са под егидата на Юнеско, подчерта Добрев. Със своите повече от 600 минерални извора България се нарежда на второ място в света след Исландия. Розовото масло и виното са също продукти, от които се интересуват японските туристи. СПА курортите ни предоставят отлични условия за ваканции с лечебна цел. Всички тези предпоставки могат да осигурят чудесна почивка на японските туристи, подчерта Добрев. Той припомни, че през миналата година страната ни бе избрана за неразкрита голф дестинация.

Тенденция за японските туристи е все повече да избират Източна вместо Западна Европа за своята ваканция, подчерта по време на срещата Джунго Кикума. По неговите думи именно сега е моментът да се направи промоция на българския туризъм. Той подчерта, че България е една от страните, в които японските туристи се връщат отново и са много доволни от своя престой там. По думите на Джунго Кикума едно от най-атрактивните предимства на нашата страна за японските туристи са древните ни исторически находки. България разполага с изключително богато наследство в това отношение, подчерта той.

Още новини