Начало Новини Актуално Японска компания търси партньори в България в областта на ВЕИ

Японска компания търси партньори в България в областта на ВЕИ

Актуално
Японска компания на среща в БТПП

Председателят Българска търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов, и неговият заместник Георги Стоев се срещнаха с представители на японската компания Иточу Корпорейшън. Г-н Такеши Кумукава, член на  борда на директорите на сподели дългогодишния опит и дейност на фирмата в изграждането на соларни паркове, ветрогенератори, вятърни паркове и други високотехнологични проекти.

Корпорацията търси партньори в България за бъдещо развитие на своята дейност, съобщиха от пресцентъра на БТПП.

Г-н Симеонов изрази готовност за указването на подкрепа от страна на Палатата в намирането на бъдещи партньори в страната и също така предложи на представителите на компанията да представят своите проекти в различните общини в страната, където по наше мнение съществува потенциал за бъдещи съвместни проекти.

След срещата се проведе и среща на клубния съвет на Българо-японския икономически съвет към БТПП като бяха обсъдени въпроси за възможността за подпомагане бедстващите японски жители след земетресението и цунамито в Япония чрез парични преводи към Японския червен кръст. 

Освен това бе засегната и идеята за създаване на българо-японски фонд за сътрудничество в областите еко земеделие и хранителни продукти, който в дългосрочен период да позволи на японското население да използва еко продукти от България.

Повече информация маже да намерите тук.

Още новини