Начало Новини Актуално Яйцата в Стара Загора остават на спекулативни цени

Яйцата в Стара Загора остават на спекулативни цени

Актуално

Въпреки директивата на правителството за сваляне цените на яйцата, репортерската ни проверка в старозагорски магазини вчера показа друго. От 43 до 37 ст. на брой се движи цената на пакетираните яйца. Такива без опаковка се предлагат по 35 ст. Спад в цената наистина има, но той е с 1-2 стотинки и не е съществен, коментираха купувачи. В началото на месеца яйцата се търгуваха на цени от 38 до 45 ст.

По-евтино се предлагат яйца директно от производители на кооперативния пазар. Там цената на яйцата от с. Еленино или с. Колена се движи от 28 до 35 ст. (брой, в зависимост от размера), пише вестник Старозагорски новини.

Нормалната цена на едно яйце е не повече от 30 ст. на дребно. Всичко над тази цена някъде по веригата е раздуто, коментира в петък министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. Според него себестойността на яйце от щастлива кокошка, при настоящите цени на фуража и горивата, е не повече от 18 ст.
Борисов пък се закани от телевизионния екран, че ако производителите са виновни за раздутите цени, ще бъдат спрени националните им доплащания.

Още новини