Начало Новини Актуално Взривиха колата на зам.-кмета на Стара Загора Велизар Балабанов (снимки)

Взривиха колата на зам.-кмета на Стара Загора Велизар Балабанов (снимки)

Актуално
Балабанов зврив джип хюндай стара загора

Автомобилът Хюндай Санта Фе на зам.-кмета на община Стара Загора Велизар Балабанов е взривен от неизвестен засега извършител. Инцидентът е станал в 0,30 часа на 22 март на ул. Константин Иречек. Пострадали хора няма, нанесени са материални щети по колата и са изпочупени стъклата на съседни сгради.

Образувано е досъдебно производство по чл.333 във връзка с чл.330 от НК. На мястото на инцидента се провеждат  процесуално-следствени и оперативно-издирвателни мероприятия. Работата по случая продължава сектор Борба с организираната престъпност – Стара Загора.

Преди това срещу собственост на Велизар Балабанов имаше два атентата.

На 24 юли 2008 г. бомба избухна в 4,15 часа между два магазина на бул. Цар Симеон Велики и ул. Иван Асен 2
Единият от обектите – Магазин за човека, до който бомбата е била по-близо сложена, е на зам.-кмета на Стара Загора Велизар Балабанов, но се представлява от съпругата му Мария Янева. На него не са нанесени никакви щети. Ударната вълна обаче строши витрината на съседния магазин.

Магазин за наливна парфюмерия „Рефан” в Стара Загора е изпепелен в първите часове на 6 февруари 2009 г.. Той е част от търговския обект магазин „За човека”, специализиран за козметични продукти. Напълно обгоря само по-малкото помещение и стоката е унищожена. По чудо при пожара не са си взривили парфюмите, което щяло да причини сериозни щети и на съседните сгради.

По документи управител на магазина е Мария Янева, с която живее зам.-кметът на Стара Загора Велизар Балабанов, но той дълго управляваше собствеността преди да заеме поста.

Велизар Балабанов взрив Велизар Балабанов Стара Загора взрив Велизар Балабанов джип взрив Велизар Балабанов джип стара загора взрив

Още новини