Начало Новини Актуално Взрив в Арсенал рани тежко работничка

Взрив в Арсенал рани тежко работничка

Актуално

51-годишна жена пострада тежко при експлозия в мъглижкия филиал на "Арсенал" АД, известен като Завод 4. От взрива е откъсната едната й ръка, пръстите на другата ръка, с тежки изгаряния е и с опасност за живота. Със заповед на изпълнителния директор на "Арсенал" АД Николай Ибушев е сформирана комисия, която да изясни причините за инцидента.

Взривът е станал рано вчера сутрин, в началото на работния ден. В.Д. най-вероятно е пренасяла взривно вещество от склада към цеха, когато се препънала, паднала и то избухнало. Веднага е транспортирана в Спешния център в Казанлък, където е пристигнал и екип на Университетската болница в Стара Загора под ръководството на д-р Георги Арабаджиев - анестезиолог-реаниматор. По-късно лично ген. Стоян Тонев изпраща модерно оборудван реаномобил, за да транспортират пострадалата във ВМА в София, съобщи изп. директор на "Арсенал" АД инж. Николай Ибушев:

- Искам да благодаря на ген. Стоян Тонев - изпълнителен директор на ВМА в София, - който реагира светкавично и изпрати екипите си, за да транспортират пострадалата. Генерал Тонев е изключителен професионалист и за пореден път доказва това в екстремната ситуация.
Според г-н Ибушев работничката е била с голям стаж в специфичното производство и добър професионалист. Той обаче не пожела да коментира дали е производствена авария, или нещо друго, пише вестник Старозагорски новини. Думата имали назначените от него експертни комисии, както и полицейското разследване. На мястото на инцидента в мъглижкия завод пристигнал и представител на Инспекцията по труда в Стара Загора.

Още новини