Начало Новини Актуално Второ РУ Полиция – Стара Загора започва работа на 10 януари

Второ РУ Полиция – Стара Загора започва работа на 10 януари

Актуално
Стара Загора

Новото Районно полицейско управление в Стара Загора отваря врати за граждани на 10 януари. Модерната многофункционална сграда е на ул. Арх. Хр. Димов в кв. Железник. Във Второ управление ще се приемат и издават лични документи на живущи в по-долу изброените райони и села.

Второ РУ Полиция разполага с необходимия щат и оборудване и от понеделник неговите 122 служители ще започнат да изпълняват своите функции по опазване на обществения ред, противодействие на престъпността и административното обслужване на над 80 000 граждани от областния  град и 29 села, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора.

Новото управление ще обслужва районите западно от ул. Хаджи Димитър Асенов (за града), в т.ч. отдалечените от центъра квартали Железник, Три чучура, Три чучура – север и кв. Три чучура – юг, Казански, Лозенец, Македонски (Чомлека), Дъбрава и Студентски град.
В тази част на града са концентрирани множество институции, търговски обекти и заведения за развлечение и хранене, почти всички големи лечебни заведения ( в.ч. Болничният комплекс – включващ МБАЛ, Университетска болница и четири диспансера на територия от 150 дка). В обслужвания от новото полицейско управление район се намират и градският стадион Берое с прилежащите му спортни съоръжения, любимият на старозагорци парк Аязмото (западно от алея Митрополит Панкратий), социални домове и много училища, както и най-голямото учебно заведение на територията на областта – Тракийски университет. Второ РУ Полиция ще се грижи за опазване реда и законността в южна индустриална зона (западно от бул. Патриарх Евтимий и кв. Кольо Ганчев) и вилните зони Седми километър и Черния мост. В района на обслужване влизат и населените места западно от път І-5 (Казанлък – Стара Загора -  Димитровград): с. Богомилово; с. Малка Верея; с. Лясково; с. Старозагорски мин.бани; с. Борилово; с. Пряпорец; с. Ново село; с. Сулица; с. Остра могила; с. Казанка; с. Сладък кладенец; с. Пъстрово; с. Лозен; с. Кирилово; с. Елхово;  с. Калояновец; с. Арнаутито; с. Михайлово; с. Самуилово; с. Воденичарово; с. Ракитница; с. Еленино; с. Християново; с. Петрово; с. Маджерито; с. Памукчии; с. Ловец; с. Борово.

От 8.30 ч. в понеделник 10.01.2011 г., гражданите от западната част на града и изброените населени места вече ще могат да търсят услугите на новото РУ Полиция - да подават сигнали за престъпления и нарушения на обществения ред, да се срещат с полицейския си инспектор и да ползват услугите на Центъра за административно обслужване за издаване на лични документи и разрешения за придобиване, носене и съхранение на оръжие. Служителите от звено Български документи за самоличност ще обслужват гражданите от района с работно време от 8.30 до 17.30 ч., а звеното Контрол на общоопасните средства ще приема граждани вторник, четвъртък от 8.30  до 11.30 и от 13.30 до 16.30 ч. и в петък от 8,30 часа до обяд.

Досега Стара Загора бе единственият голям областен център, обслужван само от едно районно  управление Полиция.  Създаването на Второ районно управление има за цел да осигури превантивен ефект по отношение на  битовата престъпност, наркоразпространението и опазването на обществения ред, да предостави на гражданите по-достъпно полицейско обслужване и да способства за повишаване сигурността им.

 

Още новини