Начало Новини Актуално Втори месец Спортният тотализатор в Стара Загора e без директор

Втори месец Спортният тотализатор в Стара Загора e без директор

Актуално

Вече втори месец Районната дирекция на Спортния тотализатор в Стара Загора е без директор-титуляр. На 1 март т.г. беше освободен старозагорецът Илия Илиев, оглавявал тотото 8 години. С временно назначение от изпълнителния директор на БСТ Дамян Дамянов "щафетата" e поел Константин Стоев от София. Според Илиев това струвало "антикризисно" на данъкоплатеца по около 100 лева на ден.

"Най-напред ми предложиха сам да напусна, иначе щели да ме уволнят дисциплинарно", разказва проблемите си досегашният директор Илия Илиев, който карал осмата си година на този пост преди да го освободят. След като Илиев отказал да си отиде доброволно, в крайна сметка бил освободен по член 328, ал.2 от КТ, касаещ ръководните длъжности, обяснява ексдиректорът.
Той се чуди защо е тази "кадрова" метла, след като дирекцията в Стара Загора е сред водещите 10 в страната, с най-добри икономически показатели. Одит в края на 2009 година го доказвал това с езика на цифрите.
В края на март "атака" за шефския пост в Стара Загора е имало дори от Сливенска област. По неофициална информация кандидатът бил новозагорец, пише вестник Старозагорски новини.
Според депутата от Стара Загора от ГЕРБ инж. Недялко Недялков, старозагорци не бивало да допускат повече "парашутисти" за ръководни постове, както в актуалната все още сага с конкурса за директор на Операта.
"Не може да се говори за кадрова "метла" от страна на победителите в националния вот. Мисля, че както след като всички депутати от различни политически сили се обединихме около кандидатурата на Марулев за директор на Операта, така трябва да сме единни при назначаването на всеки нов директор. Това трябва да са експерти и да са от региона, а не от съседни области", коментира за "Старозагорски новини" областният лидер на ГЕРБ и депутат инж. Недялко Недялков.
От своя страна потърпевшият бивш директор на тотото Илия Илиев е депозирал възражение до спортния министър Свилен Нейков. Все още отговор обаче не е получил.
Беройският шампион от 1986-а Илия Илиев недоумява как може да сложат дори и за ВрИД на Районната дирекция човек чак от столицата. Освободеният директор на тотото в Стара Загора е решен, ако бъде обявен конкурс за старата му длъжност, пак да се яви.

Още новини