Начало Новини Актуално Все още няма заподозрeни за обира в Експресбанк

Все още няма заподозрeни за обира в Експресбанк

Актуално

Три месеца след грабежа на трезора на Експресбанк - Стара Загора, издирването на извършителите продължава. Полицията работи по различни версии, уточниха от Районна прокуратура. Анализират се аналогични случаи в страната, разследват се познати престъпни групи и лица, но досега няма конкретни заподозрени.

Вестник Старозагорски новини припомня, че в нощта на 8 срещу 9 ноември в центъра на Стара Загора беше отворен денонощният трезор на банката, от който изчезна необявена досега сума. Според някои неофициални източници, става въпрос за малко над 50 000 лева.
Крадците явно са професионалисти в занаята, тъй като не са оставили никакви улики. Няма пръстови отпечатъци, липсват ясни следи от стъпки, а миризмите, по които кучетата биха поели следата, са неутрализирани с нафталин. Намерените на местопрестъплението косми пък се оказали негодни за биологичен анализ.
Изстиналите горещи следи най-вероятно ще изпратят грабежа в категорията на неразкритите. Или както се случва понякога, извършителите ще бъдат заловени за друго престъпление и в хода на разследването ще изплува трезорът на Експресбанк - Стара Загора.

Още новини