Начало Новини Актуално Временна организация на движението в Стара Загора заради автомобилно състезание в неделя

Временна организация на движението в Стара Загора заради автомобилно състезание в неделя

Актуално

V1 Challenge BulgariaВ неделя се въвежда временна организация на движението в Стара Загора заради провеждането на автомобилно състезание от националния шампионат V1 Challenge Bulgaria 2015г., със съорганизатор Община Стара Загора. На 20.09.2015г., за времето от 10:00 до 14:00 часа,  ще бъде спряно движението на личен, обществен, договориран транспорт и на моторни превозни средства, извършващи транспорт за собствена сметка по улиците, през които минава трасето на V1 Challenge Bulgaria 2015г., а именно:

  • по бул. Славянски, в участъка от ул. Св. отец Паисий до ул. Одринска епопея;
  • по ул. Димчо Стаев, в участъка от ул. Братя Жекови до кръстовището с кръгово движение по бул. Славянски;
  • по ул. Анастасия Тошева, в участъка от кръстовището с кръгово движение по бул. Славянски, до ул. Стамо Пулев;
  • кръстовището с кръгово движение на пресичащите се: бул. Славянски – ул. Димчо Стаев – ул. Анастасия Тошева;

Движението на личен, обществен, договориран транспорт и на моторни превозни средства, извършващи транспорт за собствена сметка, ще се осъществява по обходен маршрут:

  • за движещите се по ул. Димчо Стаев, ул. Христо Ботев – ул. Св. Отец Паисий;
  • за движещите се по бул. Славянски посока запад: ул. Св. отец Паисий – ул. Христо Ботев;
  • за движещите се по бул. Славянски посока изток: ул. Одринска Епопея – ул. Христо Ботев;
  • за движещите се по ул. Анастасия Тошева посока запад: ул. Калояновско шосе;
  • за движещите се по ул. Анастасия Тошева посока изток: ул. Промишлена – ул. Воевода Стойно Черногорски – бул. Св. патриарх Евтимий;

Ще бъде поставена временна сигнализация за посоченото време, съгласно съгласуван План за временна организация на движението.

Представителите на АСК ТМ-Мотоспорт са задължени да осигурят реанимобил с медицински екип за оказване на спешна медицинска помощ, противопожарен автомобил с екипаж и охрана на трасето, които са предвидени за обезопасяване на трасето на зрителни зони за посетители според предварително изработен план за сигурност.

Началник звено Общинска охрана при необходимост ще предостави специализиран автомобил за принудително отстраняване на автомобили, на ръководителя по охрана на мероприятието при ОД на МВР – гр.Стара Загора, сектор Пътна полиция.

Движението ще се нормализира незабавно след приключване на мероприятието,  по преценка на служителите пряко ангажирани с охраната.

 

Още новини