Начало Новини Актуално Връщат надвнесен акзиц за 120 млн. лева за автомобили втора упортреба

Връщат надвнесен акзиц за 120 млн. лева за автомобили втора упортреба

Актуално
Микробуси

Близо  18 000 собственици на автомобили и микробуси втора употреба от цяла България, ще могат да си възстановят от държавата  общо 120 млн. лв. надвнесен акциз. „Става въпрос за моторни превозни средства, внесени от ЕС в България за периода от 1 януари 2007 г. до 31 декември 2009 включително”, съобщиха от Taxback.com. Българо – ирландската компания специализира във възстановяването на данъци, акцизи и различни отчисления.

Връщането на  надвнесен акциз за  внос на употребявани превозни средства  стана възможно след решение на съда в Люксембург, според който България е нарушила Договора за функциониране на ЕС, събирайки по-висок акциз за стари автомобили, от колкото е трябвало.

Въз основа на това решение Taxback.com подготви процедура за възстановяване на  тези разлики. Крайният срок за подаване на заявление е 30 юни 2011.

От шанса да си възстановят парите могат да се възползват собственици на пътнически, товаро-пътнически и състезателни автомобили за транспорт до 9 лица с водача. Опцията е валидна ако превозните средства са с мощност на двигателя повече от 120 киловата по система DIN или 126 киловата (kW) по система SAE  - над 163 конски сили. За успешно възстановяване на акциза са изисква още автомобилът да е употребяван - изтекли са повече от 6 месеца от датата на първата регистрация, включително в чужбина, и са изминати над 6000 км.

Още новини